Uzsākts Užavas luteriskās baznīcas remonts un teritorijas labiekārtošanas darbi, ko finansiāli atbalsta Eiropas Zivsaimniecības fonds.

Pagājušā gada nogalē biedrība Seši krasti un Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde pozitīvi novērtēja un finansiāli atbalstīja projektu Užavas evaņģēliski luteriskās baznīcas vienkāršotā rekonstrukcija un teritorijas labiekārtošana, ko iesniedza Eiropas Zivsaimniecības fonda sadaļā Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana.

Maija nogalē uzsākts baznīcas remonts. Paredzēts atjaunot sakristejas griestus un grīdu, uzbūvēt skursteni, kā arī nomainīt logus un nobruģēt celiņu uz baznīcu. Kopīgās projekta izmaksas ir 27 433,83 eiro. 60% nepieciešamās summas piešķīrusi Eiropas Savienība, bet 40% – Ventspils novada pašvaldība.

Īpaši sliktā stāvoklī ir dievnama ārdurvis, kas valdošo vēju un piejūras skarbo klimatisko apstākļu dēļ ir neglābjami bojātas. Tās nespēj pildīt savu funkciju – faktiski nenodrošina baznīcas noslēgšanu, apdraudot citu baznīcā esošo valsts nozīmes mākslas pieminekļu saglabāšanu. Tāpēc durvis paredzēts izgatavot no jauna.

Užavas luteriskā baznīca celta 1783. gadā, tā ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Plānotie darbi ir saskaņoti ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, tos uzraudzīs arhitekts Agris Lērums, kurš specializējies vēsturisku objektu atjaunošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: