Ja Latvijas čempioni basketbolā "Ventspils" izlems izmantot iespēju nākamajā sezonā piedalīties Eiropas kausa izcīņā, tā rīkotāja - Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB) - vēlas, lai klubs startētu vēl tikai vienā atsevišķā turnīrā, informē "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Aizvadītajā sezonā ventspilnieki startēja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") rīkotajā Izaicinājuma kausā, kas pēc ranga ir trešais spēcīgākais klubu turnīrs Eiropā. Pēc Latvijas zelta izcīnīšanas "Ventspils" vienībai nu pavērusies iespēja startēt līmeni augstāk - Eiropas kausā.

Lai arī kluba vadība par sev pienākošās ceļazīmes izmantošanu oficiāli vēl tikai lems, laikraksts apgalvo, ka komanda vēlas spert šo soli, taču šķēršļus radot ULEB nostāja - "Ventspilij" bez Eiropas kausa jāstartē vēl tikai vienā papildu turnīrā.

Skaidrs, ka "Ventspils" piedalīsies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, kas automātiski aizpildītu viena papildu turnīra vietu. Tomēr klubs vēlas turpināt startēt arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), bet pret to iebilst ULEB.

Tiek minēts, ka atrisinājumu šai situācijai varētu ieviest nākamās sezonas BBL izspēles formāts, jo pašlaik tiek pieļauta iespēja, ka "Ventspils" šajā turnīrā iesaistītos tikai no izslēgšanas spēlēm.

Sarunas starp visām iesaistītajām pusēm turpinās.

Kā ziņots, nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņas dalībnieki regulārajā čempionātā tiks sadalīti divās reģionālajās konferencēs, kas samazinās klubu ceļošanas izmaksas un pārbraucienos pavadīto laiku. Nākamās sezonas turnīrā līdzšinējo 48 komandu vietā piedalīsies 36 klubi. Iespēja startēt turnīrā tiks piedāvāta vismaz 19 valstu vienībām.

Ventspilniekiem pienākošās ceļazīmes neizmantošanas gadījumā tiesības piedalīties turnīrā varētu tikt deleģētas Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: