Laiks iet nemanot, tūlīt klāt vasara, bet par tās neatņemamu sastāvdaļu Ventspilī kļuvis Piedzīvojumu parka pusmaratons, kurš risināsies jau piekto reizi pēc kārtas.

Šogad lielais skrējiens notiks 15. jūnijā, ar starta šāvienu no pils lielgabala pulksten 13. Lai nenobiedētu tos, kuri domā, ka visiem jāskrien 21,097 km, jāpaskaidro, ka skriet varēs gan 5 km, gan 10 km distances, bet tie, kuri tikai plāno sākt fiziskās aktivitātes, varēs izmēģināt spēkus 5 km nūjošanā. Nūjas varēs par simbolisku samaksu iznomāt turpat Piedzīvojumu parkā. 14. jūnijā būs arī tradicionālais sadraudzības skrējiens, kurā pieteikušies piedalīties atbalsta centra Cimdiņš dalībnieki, taču šajā skrējienā var piedalīties jebkurš bērns vai jaunietis ar funkcionāliem kustību traucējumiem.

 

Pusmaratona idejas autors Ventspils Maratona kluba valdes priekšsēdētājs Andris Valerts skaidro, ka gatavošanās ritot pilnā sparā, un aicina ventspilniekus piedalīties skrējienā: «Šis ir pasākums, kurā var piedalīties jebkurš, būt šīs pasākuma dalībnieks, esot trasē, skrienot vai nūjojot kopā ar Latvijas labākajiem skrējējiem. Vai ir vēl kāds pasākums, kur jūs varat startēt kopā ar tādu pasaules zvaigzni kā Jeļena Prokopčuka? Tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākumā Piedzīvojumu parkā uzstādīsim pusmaratona īpašo telti, kurā varēs reģistrēties skrējienam ar 50% atlaidi un arī saņemt plašāku informāciju par pasākumu.»

 

Interesanti, vai cilvēks, kurš pēdējo reizi skrējis vidusskolas rudens krosiņā, var vēl paspēt sagatavoties pusmaratonam? Treneris Aigars Matisons atzīst, ka redzēti cilvēki, kas bez īpašas trenēšanās var noskriet visu pusmaratonu, bet ir pilnīgi skaidrs, ka cilvēks, kurš regulāri sporto, četrās nedēļās droši var sagatavoties 5 un pat 10 km distancei. «Galvenais – būtu jāsāk skriet, divas trīs reizes nedēļā, pavisam lēni. Neredzot cilvēku, grūti pateikt, kā un ar ko viņam sākt, tāpēc līdz pusmaratonam mums katru sestdienu un svētdienu notiek koptreniņi, kuros var iepazīties ar skriešanu kā nodarbi, kā sporta veidu un kā tauku dedzinātāju,» Matisons mudina sākt skriet un darīt to kopā arī ar citiem skriešanas entuziastiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: