Gaisa temperatūra maija pirmajā dekādē bija divus grādus zemāka par normu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Diennakts vidējā temperatūra maija pirmajās dienās bija 2-5 grādus zem normas, un dienās gaisa temperatūra bija vien plus 7 plus 12 grādu robežās, bet naktīs gaiss daudzviet atdzisa līdz mīnus 3, mīnus 5 grādiem. Visaukstākā bija nakts uz 3. maiju, kad mīnus 1, mīnus 5 grādu sals bija gandrīz visā Latvijā, bet zāles virskārtā temperatūra vietām noslīdēja pat zem mīnus 10 grādiem.

Nokrišņu daudzums aizvadītajā dekādē bija 148% no normas - vēsās dienas pavadīja dažādi nokrišņi - gan lietus, slapja sniega, gan sniega graudu veidā. Ar nokrišņiem visbagātākais bija 10. maijs, kad vietām centrālajos un austrumu rajonos diennakts nokrišņu daudzums bija tuvs, bet Bauskā pat pārsniedza visas dekādes nokrišņu plānu.

Dekādē vēja ātrums bija tuvu normai. Vislielākās brāzmas varēja sajust 1., 4. un 5. maijā Kurzemē un Rīgas līča dienvidu daļā - tur vēja ātrums bija 18-20 metri sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: