Šajā darba nedēļā debesis pārsvarā būs apmākušās un līs lietus, bet brīvdienās gaiss vietām var iesilt līdz plus 24 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vēji, kas nedēļas sākumā pūtīs no rietumu un ziemeļu puses, neveicinās gaisa temperatūras paaugstināšanos nedēļas pirmajā pusē. Naktī uz ceturtdienu, 15. maiju, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra noslīdēs līdz plus 3, plus 4 grādiem, bet uz augsnes ir gaidāmas salnas. Dienā, uzspīdot saulei, termometra stabiņš pakāpsies līdz plus 13, plus 18 grādu atzīmei.

Latvijas austrumu rajonos līs pat ilgstoši, un sinoptiķi prognozē, ka nokrišņu daudzums šajās dienās sasniegs vairāk nekā pusi no dekādes normas. Jau trešdien atmosfēras spiediens no rietumiem Latvijā sāks paaugstināties, ceturtdiena un piektdiena aizritēs bez nokrišņiem.

Brīvdienās vējš pūtīs no dienvidu, dienvidaustrumu puses, atnesot siltākas gaisa masas, kā arī lietu un pērkona negaisu. Gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, un svētdien dienā daudzviet gaidāmi plus 20, plus 25 grādi. Vislielākā varbūtība, ka tik silts būs austrumu rajons, savukārt rietumu rajonos pieturēsies mēreni silts laiks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: