Sestdien ar vērienīgu pasākumu Piedzīvojumu parkā Piknikojam ventiņos! tiks atklāta vasaras tūrisma sezona Ventspilī, kas tradicionāli tiks uzsākta ar velobraucienu pa pilsētas ielām.

Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja Daina Paipala izsaka pārliecību, ka veloceliņu tīkla attīstīšana mūsu pilsētā būtiski palielinājusi cilvēku interesi par pārvietošanos ar velosipēdu. Lielisks piemērs bija pagājušā gada sezonas atklāšanas velobrauciens, kurā piedalījās gandrīz 3000 dalībnieku. «Protams, daudz atkarīgs no laika apstākļiem, bet arī šogad uz ceturto braucienu gaidām vismaz tikpat lielu un lielāku dalībnieku skaitu. Tieši tāpēc īpaši esam parūpējušies par drošību startā un trasē, jo, trasē dodoties lielam braucēju skaitam, tas ir ļoti svarīgi. Tiks izveidoti atsevišķi starta sektori dažādām braucēju grupām, bet bērnu starts pārcelts uz atsevišķu vietu. Savukārt garajai trasei, kas būs 8,7 kilometrus gara, izvēlētas pilsētas platākās ielas bez straujiem pagriezieniem. Būs arī trīs informācijas punkti Piedzīvojumu parkā, kuros organizatori izskaidros visu nepieciešamo, bet pēc spilgtiem vienādas krāsas krekliem būs atpazīstami brauciena brīvprātīgie palīgi,» skaidro Paipala.

 

Nosacīti izvēloties starta sektoru, katram dalībniekam jāizvērtē savas iespējas un vēlmes. Ātrākie braucēji, kas trasi veiks, braucot vidēji ar ātrumu 20–25 km/h, varēs startēt no sarkanā sektora. Zaļais sektors paredzēts amatieriem, kas brauks ar ātrumu vidēji līdz 20 km/h, zilais – amatieriem un senioriem ar ātrumu līdz apmēram 15 km/h, bet tiem, kuri braucienu vēlas veikt atpūtas ritmā, paredzēts oranžais sektors, kurš atradīsies Krustkalna ielā, bet pārējie – Saules ielā, starts plkst. 12.

 

Savukārt bērnu braucienam 1,7 un 2,1 km aplī starts tiks dots plkst. 11 Saules ielā. Reizē gan jāatgādina, ka, lai arī kāda ir jūsu sagatavotība, šis ir un paliek tikai izklaides brauciens ar mērķi labā noskaņojumā uzsākt vasaras sezonu Ventspilī. Ieguvēji būs visi, kas tajā piedalīsies, jo katrs saņems sertifikātu un uzlīmi par dalību, varēs iestiprināties ar spēka putru un arī piedalīties galvenās balvas, velosipēda, izlozē.

 

Tāpat katram brauciena dalībniekam, piedomājot pie paša un velosipēda izskata un savas uzvedības, būs iespējams pretendēt uz kādu no īpašajām nomināciju balvām. Tādas saņems atraktīvākais, krāšņākais, svarīgākais, skaļākais, izturīgākais velobraucējs, dāmīgākā, ziedošākā un Mis velobraucēja, kā arī Misters velobraucējs, lielākā, krāsainākā un neparastākā velosipēda īpašnieki, bet atsevišķa balva paredzēta kolektīviem ar vismaz 20 dalībniekiem. «Tiešām ļoti gribētos, lai šis brauciens būtu krāšņs! Tie taču ir svētki, bet tie jāsvin krāsaini,» Paipala aicina brauciena dalībniekus padomāt par vizuālo noformējumu un parūpēties par personisko drošību. Piedzīvojumu parkā būs izvietota velosipēdu novietne, kā arī tehniskās palīdzības punkts.

 

Taču Piedzīvojumu parkā jau no pulksten 10 būs gaidīti ne tikai cilvēki ar velosipēdiem, bet arī jebkurš cits, kurš vēlas pavadīt brīvo dienu labā atmosfērā. Droši līdzi ņemami arī piknikošanas piederumi, lai gan pie cienastiem varēs tikt arī Piedzīvojumu parkā – savus izstrādājumus tirgos mājražotāji. Būs arī ko redzēt un dzirdēt, jo ar dziesmām un dejām uzstāsies pašdarbības kolektīvi gan no Ventspils, gan novada, bet par skaļāko muzikālo noformējumu rūpēsies Ivo Fomins un Jūras akmentiņi. Tāpat būs iespējams darboties pūķu darbnīcās, Ventu bankā pelnīt Ventspils valūtu, izklaidēties dažādās atrakcijās un izbraukt ar bānīti. Īpašs šis pasākums būs Ventspils gidu kursu apmeklētājiem, kas nu apmācību ir beiguši un vasaras tūrisma sezonas atklāšanas dienā no pilsētas mēra Aivara Lemberga saņems sertifikātu.

 

Lai gatavotos jau ceturtajam velobraucienam pa Ventspils ielām un vasaras tūrisma sezonas atklāšanai, jūsu rīcībā ir vēl pāris dienu. Krāšņi un piknikot griboši tiekamies Piedzīvojumu parkā 17. maijā jau no 10 rītā!

 

Plkst. 11 bērnu īsā distance (1,7 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Riņķa iela–

Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Plkst. 11 bērnu garā distance (2,1 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Pionieru iela–

Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Plkst. 12 garā trase (8,7 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Lielais prospekts–Kroņa iela–Loču iela–K.Valdemāra iela–Ostas iela–Prāmju iela–Kuldīgas iela–Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: