Jau šo sestdien, 10. maijā, uzzināsim jauniešu konkursa Mums pieder debesis 2014 uzvarētājus un galvenās balvas ieguvējus – puisi un meiteni, kuri jūlijā dosies uz ASV.

30. aprīlī tika paziņoti skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma rezultāti, kas noteica 11 finālistus, kuri 10. maijā plkst. 13 privātskolas Patnis telpās, Gregora ielā 13a, Rīgā tiksies klātienē, lai konkursa fināla erudīcijas pasākumā sacenstos par konkursa galveno balvu – dalību Starptautiskajā kosmosa nometnē ASV, Alabamas pavalstī šī gada jūlijā.

 

Finālistus noteica skatītāji, balsojot par konkursa darbiem konkursa mājas lapā, un žūrija, vērtējot darbu atbilstību noteiktiem kritērijiem, piemēram, idejas oriģinalitāte un jaunrade, sarežģītības pakāpe un iespēja darbu turpmāk izmantot, lai veicinātu jauniešu izpratni un interesi par kosmosa tehnoloģijām.

 

Skatītāju balsojumā šī gada favorīts zēnu kategorijā ir Liepājas pilsētas 5. vidusskolas audzēknis Jānis Miķelis Akmentiņš (4211 balsis), kurš savā iesūtītajā video Es astronauts filozofiskā un mazliet noslēpumainā veidā apcer dzīvi Visumā un tepat, uz Zemes. Meiteņu kategorijā visvairāk balsu (3281 balsis) ieguva Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolniece Kitija Kuduma ar video, kas tapis Liepājas ielās, pastaigājoties kopā ar Imanuēlu Kantu un Mazo Princi.

 

Savukārt žūrijas vērtējumā favorīts puišu konkurencē ir Kārlis Kristaps Lodziņš (Rīgas Angļu ģimnāzija), kurš savā video stāstīja par astronauta sarežģīto izglītības un sagatavošanās ceļu, un Zane Ozoliņa (Rīgas Valsts 3. ģimnāzija) meiteņu konkurencē, kura uzfilmēja un pierādīja savu tiekšanos atbilst stingrajām prasībām, lai pēc gadiem kļūtu par Latvijas pirmo astronauti.

 

Kopumā par visiem konkursam iesniegtajiem video tiešsaistē nodotas 15 171 balsis. Konkursa trešajā - erudīcijas fināla pasākumā ir plānotas 3 kārtas, kurās tiks pārbaudītas jauniešu zināšanas, erudīcija, attapība un loģiskā domāšana. Finālā tiks noskaidroti tie divi jaunieši – viens zēns un viena meitene – kuri šī gada jūlijā dosies uz Starptautisko kosmosa nometni ASV (SpaceCamp), Hantsvile pilsētā, Alabamas pavalstī.

 

Konkursa finālistu vidū ir: Estere Savicka (Rīgas Dizaina un Mākslas Vidusskola), Karīna Elīze Jātniece (Rīgas 54. vidusskola), Anna Regīna Knoka (Rīgas Franču licejs), Oskars Raudiņš (Rīgas Valsts tehnikums), Renārs Jukšs (Daugavpils 12. vidusskola), Vitālijs Šaverda (Rīgas Valsts tehnikums) un Arturs Rušmans (Daugavpils 12. vidusskola).

Ar konkursa rezultātiem un iesniegtajiem darbiem iespējams iepazīties konkursa mājas lapā www.mumspiederdebesis.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: