Ventspilī sākusies Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija starp "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām. Finālsērijas pirmajā spēlē ļoti pārliecinošu sniegumu parādīja laukuma saimnieki, sakaujot pašreizējos valsts čempionus ar rezultātu 90:61.

Apskati foto no spēles!

Finālsērijas pirmo spēli "Ventspils" sāka ar centieniem radīt spiedienu groza apakšā, kur, kā jau bija paredzams, ir Rīgas komandas vājā vieta. Daudz tika spēlēts uz Ronaldu Zaķi, bet viņš nespēja realizēt savas iespējas, rezultātam uz priekšu nevirzoties. Lielā mērā ar Jāņa Timmas pūlēm "Ventspils" spēja izvirzīties vadībā ar 8:4. "VEF Rīga" basketbolisti tālāku izrāvienu nepieļāva, spējot atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet jāatzīst, ka viesiem bija problēmas aizsardzībā, ko parādīja arī daudzās piezīmes. Arī šo priekšrocību "Ventspils" īsti nespēja izmantot, ceturtdaļu noslēdzot vien ar minimālu pārsvaru - 13:12. "VEF Rīga" izteikts vilcējs bija Entuāns Robinsons, kurš guva astoņus punktus.

Otro ceturtdaļu labi iesāka Lorenco Vilijamss, palielinot rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem (20:13). "VEF Rīga" basketbolisti bija pieļāvuši jau 10 kļūdas, kas maksāja dārgi, rezultāta starpībai sasniedzot 12 punktus (27:15). Ceturtdaļas vidū "Ventspils" izrāviens apstājās, ne visai sekmīgi groza apakšā spēlējot Zaķim. Tiesa arī viesi nekādi nespēja gūt punktus, "Ventspilij" saglabājot drošu pārsvaru. "VEF Rīga" otrajā ceturtdaļā guva vien deviņus punktus, komandām dodoties atpūtā pie rezultāta 36:20 "Ventspils" labā.

Otrais puslaiks iesākās ar rezultatīvu cīņu punkts punktā. "VEF Rīga" komandā iniciatīvu uzņēmās Kristaps Janičenoks, kurš bieži stājās uz soda metienu līnijas, no kuras bija precīzs. Tas gan rezultāta izteiksmē neko daudz nedeva, jo "Ventspils" basketbolisti uzreiz atbildēja ar gūtiem punktiem, rezultāta starpībai paliekot nemainīgai. Kad spēlētas bija četras minūtes savus pirmos punktus no tālās distances guva arī pieredzējušais Sandis Valters, dodot savai komandai 18 punktu pārsvaru (48:30). Brīdi vēlāk bumbu grozā no augšas trieca ar sodu Hārvijs Grants, liekot Ramūnam Butautam ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc tā pirmais tālmetiens krita arī mājinieku grozā, kad precīzs bija Robinsons. "VEF Rīga" spēja turēt līdzi saviem pretiniekiem, bet neko vairāk.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā spēles liktenis bija pilnībā izšķirts. "Ventspils" apgriezienus nedomāja samazināt, turpinot graut savu pretinieku. Tā rezultātā pēc trīs spēlētām minūtēm mājinieku pārsvars jau bija 31 punkts (76:45). Komandas laukumā sūtīja savas rezerves. Šajā duelī "VEF Rīga" spēlētāji izskatījās ļoti labi, bet būtiski samazināt rezultāta starpību nespēja. Savu iespēju izmantoja Villijs Kemps, kurš nospēlēja rezultatīvi un ļāva "Ventspilij" saglabāt lielo pārsvaru. Finālsērijas pirmā spēle noslēdzās ar rezultātu 90:61.

Zīmīgu lomu šajā mačā nospēlēja metienu precizitāte, bet jo īpaši no tālās distances. "Ventspils" basketbolisti realizēja 11 no 25 tālmetieniem (44%), kamēr pretinieki spēja trāpīt vien četrus metienus no 18 (22%). Arī cīņā zem groziem pārāki bija laukuma saimnieki (41-34).

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Villijs Kemps, bet attiecīgi 13 un 11 punkti Lorenco Vilijamsa un Akseļa Vairoga rēķinā. "VEF Rīga" labā 13 punktus guva Entuāns Robinsons, bet ar 12 atzīmējās Kristaps Janičenoks.

Sērija norisināsies līdz četrām uzvarām, un tās nākamā spēle jau parīt, devītajā maijā "Arēnā Rīga".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: