Basketbola komandas "Ventspils" otrais pretinieks Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā būs Ukrainas klubs Južnijas "Himik".

Ukrainas komanda trešdien Eiropas Izaicinājuma kausa kvalifikācijas otrajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 86:91 zaudēja Rumānijas vienībai "CSU Asesoft", tomēr divu spēļu summā "Himik" bija pārāks ar rezultātu 176:174. Kā ziņots, pirmajā mačā Ukrainas komanda savā laukumā uzvarēja ar 90:83.

Viens no Ukrainas kluba līderiem ir Latvijā labi zināmais Kērtiss Miledžs, kurš trešdienas spēlē guva 22 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju "Himik" komandā.

Līdz ar to Ukrainas klubs kļuvis par otro zināmo "Ventspils" komandas pretinieku Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīra apakšgrupā.

Kā zināms, par pirmo "Ventspils" pretinieku Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīra apakšgrupā otrdien kļuva Vācijas bundeslīgas klubs "Deutsche Bank Skyliners", kas nespēja kvalificēties Eiropas kausa pamatsacensībām, kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā zaudējot Turcijas komandai "Besiktas".

Savukārt pēdējo sāncensi "Ventspils" komanda uzzinās 13.oktobrī, kad izšķirošo Eiropas Izaicinājuma kausa kvalifikācijas spēli aizvadīs Francijas klubs Parīzes "Levallois" un Izraēlas vienība Haifas "Maccabi". Šo vienību pirmajā cīņā "Levallois" savā laukumā uzvarēja ar 75:63. Arī no šā dueļa ventspilniekiem pretī stāsies spēcīgākā vienība.

Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīrā startēs 32 komandas, bet pirms kvalifikācijas sacensībām bija zināmas tikai desmit no tām. Astoņas komandas tajā iekļūs no Eiropas kausa, bet pārējās 14 no Eiropas Izaicinājuma kausa kvalifikācijas.

Pirmā Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra spēle ventspilniekiem ir plānota 16.novembrī izbraukumā.

Jau ziņots, ka "Ventspils" šosezon startē arī Latvijas Basketbola līgā (LBL) un "Mastercard" Baltijas Basketbola līgā (BBL).

"Ventspils" komandas mērķi šajos turnīros palikuši iepriekšējie - iegūt Latvijas čempiona titulu, iekļūt labāko četriniekā BBL, bet Eiropas Izaicinājuma kausā izcīņā iekļūt starp labākām 16 vienībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: