Oktobra sākumā “Jūras vārtos” tiek rīkots pasākumu cikls, kas ietver gan A.Osokina klavierkoncertu, gan angļu cirka un Jaunā Teātra institūta izrādi, kā arī iespēju bez maksas baudīt “Goran Gora” un “Tramplīns” koncertu, apmeklējot iepriekš minētos pasākumus.

 Teātra nama lielajā zālē 7. oktobrī plkst 19.00 būs iespēja baudīt klavierkoncertu “Veltījums Šopēna un Šūmaņa 200-gadei” pianista Andreja Osokina pavadījumā. (Ieeja uz koncertu Ls 2,00).

Koncerts ir veltīts divu izcilu romantisma laikmeta komponistu dzimšanas divsimtsgadei, kuru šogad svin visa mūzikas pasaule. Gan Šūmanim, gan Šopēnam klavieres bija nozīmīgs līdzeklis savu mūzikālo ideju izklāstam.

Abi komponisti tieši klavieru skanējumam veltīja savas vissirsnīgās emocijas un domas un radīja neatkartojamus šedevrus klaviermūzikā. Koncerta Pirmā daļa būs pilnībā veltīta Roberta Šūmaņa klaviermūzikai un Otrā daļā skanēs Frederika Šopēna klavieru darbi.

8. oktobrī plkst. 16.00 uz lielās zāles skatuves pirmajā daļā būs iespēja vērot angļu cirka “Table top circus” mākslinieku izrādi. “Table top circus” jau kopš 1996. gada aktīvi darbojas Lielbritānijā, veidojot cirka performances, izrādes, meistardarbnīcas dažāda vecuma cilvēkiem, kā arī rīko festivālus, kuros paši aktīvi piedalās.  

Plkst. 18:00 – cirka uzveduma otrā daļa būs kā meistarklase, kurā varēs piedalīties un trikus mācīties arī skatītāji. (Ieeja uz pasākumu Ls 1,00)

Savukārt plkst. 17.00 (cirka pārtraukuma laikā) notiks Jaunā teātra institūta izrāde “Pasakas par ņukucīti”, kuras laikā apmeklētājiem tiek piedāvāt unikāla iespēja klausīties pasaku un tajā pašā laikā vērot kā tā tiek vizuāli attēlota. (Ieeja uz izrādi Ls 1,00).

Izrādē apvienojušies divi mākslas nozares profesionāļi - gleznotāja Anda Lāce, kā arī režisors un pasaku stāstītājs Varis Klausītājs. Izrāde "Pasakas par Ņukucīti" ir balstīta uz pasaku stāstīšanu, un izrādes realizācijas forma ir neierasta Latvijas profesionālā teātra skatuvei.

Vienas stundas laikā dzīvā kontaktā pasniegtais profesionālais priekšnesums rosina skatītājā iztēli un aicina izjust pasakas radīšanas klātbūtni, ļaujot ikvienam izbaudīt mākslas veidu ansambli; tekstuāli - A. Neibarta pasakas un vizuāli - vienlaicīga gleznošana visas izrādes laikā.

Pasākumu cikls noslēgsies 9. oktobrī  plkst 18.00 ar “Goran Gora” un “Tramplīns” koncertu teātra nama “Jūras vārti” lielajā zālē. (Ieeja uz koncertu Ls 2,00). Plašāku uzmanību mūziķis Goran Gora pirmo reizi ieguva 2005. gada otrajā pusē ar pirmajiem radio singliem „Slow Down” un „Fools In Love” un albumu „JetLag”.

Līdz šim Goran Gora ir bijis īpašais viesis Nouvelle Vague, Kings Of Convenience, Frank Turner (ex-Million Dead) un Thomas Denver Jonsson koncertos Rīgā, uzstājies pasaules lielākajā mūzikas konferencē SXSW Ostinā, Teksasā, ASV, kā arī koncertējis Lielbritānijā, Zviedrijā, Vācijā, Francijā, Igaunijā, Gruzijā un citās valstīs.

Par Latvijas indie-pop mūzikas pionieriem dēvētās grupas “Tramplīni” aizsākumi meklējami 1997. gadā Liepājā. Pēc klusēšanas perioda Tramplīni atsāk muzicēt atjaunotā sastāvā Rīgā izdodot savu otro EP “Hallo, mazie!”. Pašreizējais sastāvs ir Anete Kozlovska, Māris Peterlēvics, Jānis Birznieks, Uldis Kozlovskis, Jānis Barlo, Aigars Celms, Krists Solovejs un Kaspars Majors.

SUPER PIEDĀVĀJUMS!

APMEKLĒJOT PASĀKUMUS 7. UN 8. OKTOBRĪ PAR 4 LATIEM, SAGLABĀJOT UN UZRĀDOT BIĻETES, KONCERTS 9. OKTOBRĪ PAR BRĪVU!!!

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: