Olimpiskā centra "Ventspils" atbalstītais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs svētdien palika bez izcīnītās vietas pasaules čempionātā svara kategorijā virs 105 kilogramiem.

Ščerbatihs, kurš bija vieglākais dalībnieks A grupā, raušanā pacēla 200 kilogramus un pēc pirmās disciplīnas ieņēma ceturto vietu.

Vairāk par Latvijas sportistu raušanā iespēja tikai krievs Jevgēņijs Čigiševs (210 kilogrami), irānis Behdads Salimikordasiabi (208 kilogrami) un Ukrainas sportists Artjoms Udačins (205 kilogrami).

Tomēr grūšanā Ščerbatihs rezultātu nespēja uzrādīt, jo nespēja pacelt 231, 232 un pēc tam arī 235 kilogramus smagu stieni. Līdz ar to pasaules čempionātā Ščerbatihs palika bez izcīnītas vietas.

Par pasaules čempionu kļuva Salimikordasiabi, kurš summā pacēla 453 kilogramus. Otrajā vietā ierindojās olimpiskais čempions vācietis Matiass Šteiners (440 kilogrami)., bet bronzas godalgu izcīnīja Udačins (440 kilogrami).

Kā ziņots, svara kategorijā līdz 105 kilogramiem 15.vietu izcīnīja Artūrs Plēsnieks, bet Iļja Menšikovs ieņēma 26.pozīciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: