22. septembrī noslēdzas Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Jaunrades nama attīstības projekts" realizācija.

Projektā izveidotā mūsdienīgā jaunatnes un bērnu iniciatīvas un jaunrades centra būvniecība ir notikusi, rekonstruējot 1912. gadā būvēto Ventspils Latviešu biedrības namu, pielāgojot tā vēsturisko plānojumu Ventspils Jaunrades  nama funkcijai, kā arī uzceļot  ēkai jaunu piebūvi. Telpas ir modernas, praktiskas un ērtas. Rekonstruētā ēka un tās piebūve piešķir teritorijai mūsdienīgu vizuālo tēlu, saglabājot tās vēsturisko elpu. 


Bez tam projektā ir izveidots vienīgais digitālais planetārijs ar observatoriju  Latvijā interešu izglītības nodrošināšanai un kā apskates objekts pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kas ir inovatīvs un stratēģiski nozīmīgs piedāvājums pilsētas, reģiona, un nacionālā mērogā.


Tāpat projekta īstenošana sekmē bērnu un jauniešu intelektuālo attīstību, interešu, spēju un talantu izkopšanu, pašizglītību un inovatīvu darbību, profesijas izvēli, lietderīgu brīvā laika un atpūtas organizāciju.  Līdzās jau tradicionālajām nodarbībām – deju, keramikas, mākslas un mūzikas ierakstu studijām un automodelismam – ir iespēja nodarboties ar tādām programmām, kā kino-video, radioelektroniku, astronomiju un robotiku, kas ir atbalsts skolēniem un jauniešiem, kuriem ir padziļināta interese par šīm zinātnēm.


Projekta īstenošana uzsākta 2009. gada 23. martā un kopējās projekta izmaksas veidoja 3 miljonu latu, tai skaitā - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,4 miljonu latu, Valsts budžeta dotācija 130  tūkstoši latu un pašvaldības finansējums – 470 tūkstoši latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: