Latvijas Basketbola līgas (LBL) 20.sezonas atklāšanas spēlē sestdien "VEF Juniors" komanda ar 76:66 (23:24, 22:16, 17:18, 14:8) samērā negaidīti pieveica "Ventspils" vienību.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja Dairis Bertāns, kurš guva 27 punktus un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet pa 16 punktiem guva Gatis Jahovičs un Kaspars Bērziņš, kuriem abiem arī pa astoņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt ventspilniekiem 15 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Česteram Meisonam, bet 14 punktus guva Rašads Andersons.

Kā ziņots, šīs spēles dalībnieki tika noskaidroti balsojumā internetā.

"Ventspils" komanda mačā piedalījās ar optimālo sastāvu, bet "VEF Juniors" galvenā komanda "VEF Rīga" un vismaz lielākā daļa tās leģionāru LBL čempionātā nepiedalīsies.

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL čempionātā uzvarēja "Barons" komanda, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga" vienību, bet "Ventspils" sērijā par trešo vietu ar 3-0 pārspēja "Valmiera" komandu.

Bez "Barons", "VEF Juniors", "Ventspils" un "Valmiera" komandām nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā joprojām spēlēs arī "Liepājas lauvas" un Jelgavas "Zemgale" komandas, un tām klāt nāks arī aizvadītās sezonas LBL otrās divīzijas komandas "Turība" un "Latvijas Universitāte".

Regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: