AS "Ventspils nafta" (VN) un tās akcionārs "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") ir sagatavojuši un iesnieguši apvienošanās paziņojumu Latvijas Konkurences padomei.

Euromin ir starptautiskās korporācijas Vitol Group meitassabiedrība un tai pieder 49,5% VN akciju.

Paziņojumā norādīts, ka 7.jūlija VN akcionāru sapulcē notika uzņēmuma padomes vēlēšanas un vairākumu no ievēlētajiem VN padomes locekļiem izveidoja "Euromin" nominētie kandidāti.

Jau ziņots, ka 3.septembrī par AS "Ventspils nafta" (VN) padomes priekšsēdētāju atkārtoti iecelts Vladimirs Egers, savukārt viņa vietnieka amatu pildīs Mihails Dvoraks.

7.jūlijā VN ārkārtas akcionāru sapulce atsauca no amata visus padomes locekļus un uz turpmākajiem trīs gadiem ievēlēja VN padomi 11 cilvēku sastāvā.

Padomē ievēlēti sabiedrības lielāko akcionāru - starptautiskās korporācijas "Vitol Group" meitassabiedrības "Euromin Holdings (Cyprus) Limited", AS "Latvijas Naftas tranzīts" un četru akcionāru grupas, kas sastāv no "Global Oil Services Limited", "Avenue Emerging Markets Fund Ltd", "Del Piero Financial Corp.", SIA "Reval Investments", - izvirzītie pārstāvji. VN padomē ievēlēti Džaveds Ahmeds, Mihails Dvoraks, Vladimirs Egers, Rubils Jilmazs, Marks Vērs, Kristofs Teofanis Matsakos, Oļegs Stepanovs, Edgars Jansons, Rūdolfs Meroni, Maikls Hasons, Deivids Aleksandrs Šlafs.

VN koncerns šā gada pirmajā pusgadā cietis 0,6 miljonu latu zaudējumus. Pērn pirmajā pusgadā VN koncerna peļņa bija 2,196 miljoni latu. Savukārt neto apgrozījums gada pirmajā pusē, salīdzinot ar 39,01 miljonu latu 2009.gada attiecīgajā periodā, samazinājies par 25% un bija 29,1 miljons latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: