BK "Ventspils" uzbrucējs Jānis Timma pēc FIBA Izaicinājuma kausa pirmā apļa trīs statistikas rādītājos ir starp trim labākajiem līgā – viņš ir otrais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām, kā arī trešais labākais piespēlētājs un piespēļu pārtvērējs.

Jānis Timma turnīrā ir pārliecinoši labākais cīnītājs pie sava groza, trīs mačos savācot 32 atlēkušās bumbas un par desmit apsteidzot Turcijas "Tofas" centru Činemelu Elonu. Tiesa, nigērietis apsteidz latvieti summā, vidēji mačā izcīnot 12,3 bumbas, kamēr Timma par vienu mazāk. Arī 11,3 bumbas vidēji mačā līdz šim izdevies savākt Māra Ļaksas un Jura Umbraško komandas biedram Rakveres "Tarvas" rindās Džrodžam Dženkinsam. Jāpiebilst, ka BK "Ventspils"komanda turnīrā ir 16. labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām.

201 centimetru garais uzbrucējs ir arī viens no labākajiem piespēlētājiem Izaicinājuma kausa pirmajā aplī. Vidēji mačā viņš komandas biedriem gūt punktus palīdz 5,7 reizes, kas ir dalīts trešais labākais rādītājs turnīrā. Tik pat izpalīdzīgs ir Bulgārijas kluba "Rilski Sportist" aizsargs Korins Henrijs. 6,7 piespēles vidēji mačā līdz šim atdevis "Szolnoki Ojal" spēlētājs Balošs Simons, bet pārliecinošs līderis ir "Krasnye Krylia" saspēles vadītājs Ārons Mailss – 8,7 piespēles vidēji mačā. Augstu šajā sarakstā ir arī ventspilnieku saspēles vadītājs Lorenco Viljams, kurš vidēji mačā piespēlē 5,3 reizes un dala 5.-6. vietu. Savukārt komanda Izaicinājuma kausā ir ceturtā labākā piespēlētāja.

Tāpat Timma šobrīd atrodams starp labākajiem sāncenšu apzadzējiem, vidēji mačā pārķerot 2,7 piespēles, kas ir tieši tik pat, cik iespēj Mailss un ļauj abiem šiem spēlētājiem dalīt trešo vietu turnīrā. Izaicinājuma kausa otrajā kārtā tieši pēc pārķertās piespēles ventspilnieks izveidoja momentu, kas pēc tam tika atzīts par visas kārtas iespaidīgāko – skrējiens pāri visam laukumam un efektīgs trieciens no augšas. Labāk ar bumbu atņemšanu sāncenšiem līdz šim veicies turnīra pārsteiguma dāņu "Bakken Bears" uzbrucējam Brendonam Penam (3,0 divās spēlēs) un vēl vienam "Rilski" spēlētājam Šonam Baretam (3,7).

BK "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa pirmo apli noslēdza ar trim uzvarām trīs spēlēs. Otro apli ventspilnieki sāks 3. decembrī ar maču savā laukumā pret igauņu "Tartu Rock" komandu, kas trīs mačos uzvarēja tikai reizi.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: