Glābēji ir pārbaudījuši visu sabrukušā lielveikala teritoriju, kur uzskatīja par iespējamu atrast vēl kādu cilvēku, taču neviena cilvēka mirstīgās atliekas nav atraduši, šovakar Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā informēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone Godmane.

Pēc viņas teiktā, ir pārbaudīti visi 80 kvadrātmetri, un nav atrastas neviena cilvēka mirstīgās atliektas. Šo teritoriju glābēji uzskatīja par iespējamāko, kur varētu vēl kādu cilvēku atrast.

Patlaban glābēji turpina darbu, jo palicis vēl neattīrīts neliels laukums veikala vidū. Iekšlietu ministrijas amatpersona vērtēja, ka iespējamība šajā vietā atrast vēl kādu cilvēku ir stingri zem 0,1%, jo līdz otrajam nogruvumam šajā teritorijā viss bija pārbaudīts. Tomēr ugunsdzēsēji vēl pārbaudīs šo teritoriju, lai var droši teikt, ka tur neatrodas cilvēki.

Pētersone Godmane pauda cerību, ka traģēdijā bojāgājušo skaits vairs neaugs. Līdz šim drupās atrast 54 cilvēku mirstīgās atliekas.

Tiesu medicīnas mediķi apskatījuši visus 54 bojāgājušos, secinot, ka cilvēki gājuši bojā momentā.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: