Lai sniegtu materiālu atbalstu Ziemassvētkos Ventspils pilsētā deklarētiem pensionāriem un invalīdiem, bērniem invalīdiem, bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kā arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, Ventspils pašvaldība iedalījusi līdzekļus Ls 270 900 apmērā.

Pabalstu Ls 30 /EUR 42,69 apmērā varēs saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz Ls 199,59 /EUR 283,99, visi bērni invalīdi un visi bez vecāku gādības palikušie bērni. Pabalstu Ls 20 /EUR 28,46 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

 

Kopumā pabalstu Ziemassvētkos varēs saņemt 8 350 pensionāri un invalīdi, 100 bērni invalīdi, 80 bez vecāku gādības palikuši bērni, kā arī 750 bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

 

Pensionāri un invalīdi

Pensionāri un invalīdi piešķirto pabalstu Ls 30 /EUR 42,69 apmērā varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai arī ar piegādi mājās gadījumā, ja pabalsta saņēmējam veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot citus pabalsta saņemšanas veidus.

Pabalstu savā norēķinu kontā bankā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā pensionāri un invalīdi varēs saņemt no š.g. 2. decembra līdz 2014. gada 31. janvārim.

 

Ja esat izvēlējušies saņemt pabalstu savā norēķinu kontā:

  1. vērsieties Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, lai uzrakstītu iesniegumu par pabalsta saņemšanu. Iesnieguma veidlapu iespējams arī izdrukāt no Ventspils portāla šeit;

  2. pabalstu Sociālais dienests pārskaitīs uz norādīto kontu ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas, bet ne ātrāk kā š.g. 2.decembrī.

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotāji), varēs to izdarīt no š.g. 16. decembra līdz 2014. gada 31. janvārim. Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem, līdzīgi, kā tas organizēts arī iepriekšējās svētku pabalstu izmaksu reizēs.

 

Š.g. 6. decembrī Sociālais dienests papildus vēl informēs par šo burtu iedalījumu, tādēļ aicina iedzīvotājus sekot līdzi informācijai Ventspils portālā www.ventspils.lv vai arī laikrakstā ,,Ventas Balss””, kurā tiks ievietots sludinājums par pabalstu Ziemassvētkos saņemšanas kārtību.

 

No š.g. 16. decembra līdz 20. decembrim Sociālā dienesta kases gan Raiņa ielā 10, gan Talsu ielā 39 būs atvērtas no plkst. 10.00 - 15.00. Iedzīvotājiem jāzina, ka š.g. 27. un 28. decembrī, kā arī 2014. gada 2. un 3. janvārī Ziemassvētku pabalstus kasē saņemt nevarēs, bet pēc tam, sākot no 6. janvāra, šo pabalstu izmaksa tiks turpināta Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā.

 

Iedzīvotājiem, kuri pabalstu Ziemassvētkos saņems, sākot no nākamā gada 6. janvāra, tas, protams, tiks izmaksāts jau eiro.

 

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos jāinformē Sociālais dienests, ka pabalstu nepieciešams piegādāt mājās, piezvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisā krasta iedzīvotāji) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību. Visiem, kuri būs savlaicīgi pieteikušies, pabalstu mājās Sociālā dienesta darbinieks centīsies piegādāt līdz Ziemassvētkiem. Kopumā pabalsta piegāde dzīvesvietā turpināsies līdz 2014. gada 31. janvārim.

 

Bērniem invalīdiem

Bērniem invalīdiem Sociālais dienests pabalstu Ls 30 /EUR 42,69 apmērā izmaksās no š.g. 9. decembra līdz 2014. gada 31. janvārim Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā, vai arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu. Iesnieguma veidlapu var izdrukāt šeit.

 

Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem

Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pabalstu Ls 30 /EUR 42,69 apmērā izmaksās no š.g. 9. decembra līdz 2014. gada 31. janvārim Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā, vai arī pārskaitot uz aizbildņu norēķinu kontu. Iesnieguma veidlapu var izdrukāt šeit.

 

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem pabalstu Ls 20 /EUR 28,46 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt, sākot no š.g. 2. decembra līdz 20. decembrim Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā. Šis pabalsts tiks izmaksāts iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas produktu un citu preču iegādei.

 

Atgādinām, ka Sociālā dienesta kasēm parastais darba laiks ir:

Sociālā dienesta kasē Raiņa ielā 10:

  • Pirmdienās - no 10.00-13.00

  • Trešdienās – no 12.00-15.00

  • Piektdienās – no 10.00-13.00

Sociālā dienesta kasē Talsu ielā 39 (Pārventas filiālē):

  • Otrdienās – no 10.00-13.00

  • Ceturtdienās – no 12.00-15.00

Sociālais dienests aicina pabalsta saņēmējus izmantot iespēju piešķirto pabalstu saņemt savā norēķinu kontā, uzrakstot attiecīgu iesniegumu. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik, kā arī visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā vai, kā iepriekš minēts, izdrukāt no Ventspils portāla www.ventspils.lv.

 

Iedzīvotājiem jāievēro, ka pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai pabalsts piešķirts!

 

Ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu parakstītus iesniegumus iedzīvotāji var sūtīt uz Sociālā dienesta elektroniskā pasta adresi socdienests@ventspils.lv.

 

Papildu informācijai lūdzam zvanīt pa tālruņiem 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji).

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: