Šovakar plkst. 18 FK Ventspils aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēli, Olimpiskā centra stadionā uzņemot Velsas vienību Airbus UK Broughton.

Jāatgādina, ka pirmā abu komandu spēle Velsā noslēdzās neizšķirti 1:1, tāpēc, lai iekļūtu nākamajā kārtā, FK Ventspils nepieciešama vai nu uzvara, vai bezvārtu neizšķirts. Viesos ventspilniekiem bija jāiztiek bez viena no saviem līderiem Jurija Žigajeva, kurš nevarēja spēlēt bronhīta dēļ. Savukārt pirmā puslaika beigās savainojuma dēļ tika nomainīts gruzīnu pussargs Tornike Tarhnišvili. Abi šie futbolisti jau ir ierindā, jo piedalījās komandas mačā Latvijas kausa izcīņas 1/16 finālā, tāpēc uz viņu palīdzību var cerēt arī svarīgajā mačā ar velsiešiem.

 

Pēc komandu pirmās spēles FK Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinsks atzina, ka pārsteigumus Broughton komanda nav sarūpējusi, tā drīzāk apstiprinājusi treneru pieņēmumus, nospēlējot neatlaidigi, pat asi un labi cīnoties otrajā stāvā. Savus vienīgoas vārtus mājinieki guva tieši ar galvu, kāmēr dzeltenzilajiem nekā neizdevās likt lietā savu trumpi - ātrumu. Ar Žigajevu ierindā cerības uz ātru futbolu pieaug, bet jāparūpējas arī par to, lai velsiešiem rastos pēc iespējas mazāk iespēju izmantot prasmi spēlēt ar galvu. Tas ir, jāsēlē disciplinēti, sevišķi savā laukumā pusē, nesagādājot visiem izpildīt standartsituācijas.

 

Komandas, kurai izdosies iekļūt turnīra otrajā kārtā, pretiniece būs Luksemburgas Jeunesse Esch, kas divu spēļu summā ar 3:2 pieveikusi Somijas TPS.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: