Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bizness – viesu izguldināšana

Atvaļinājumu laikā Ventspils kārdina tūristus, piedāvājot tiem visdažādākās atpūtas un izklaides iespējas, turklāt tas viss – sakārtotā un pārdomāti izveidotā un uzturētā vidē. Viesu izmitināšanai tiek piedāvāts nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem gultasvietu.

Artekā piedzīvots kultūršoks

Popgrupas Jūras akmentiņi dalībnieki piedzīvojuši pamatīgu pārsteigumu, ierodoties Krimā, kur pavadītas divas nedēļas mūzikas un mākslas festivālā Laimīgās plaukstas.

2.lpp. Viedoklis: „Bez nostalģijas”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Jūras akmentiņu dalībnieki, kas nesen pabijuši nometnē Krimā, neslēpj, ka piedzīvojuši kultūršoku un izjutuši padomju elpu. Nav šaubu, ka Ļeņina pieminekļi, vecie autobusi, formas tērpi, kontrole visās jomās atsauc atmiņā padomju laikus. Šaubos, vai nosauktās lietas ir tās, kas spēj radīt nostalģiju pēc šiem aizgājušajiem laikiem.»

3.lpp.

Atvērtas jaunas tirdzniecības vietas

Neilgā laika sprīdī Ventspilī atvērti divi jauni veikali. Viens no tiem ir VentVelo Saules ielā, kurā tirgo velosipēdus, bet otrs – Humana Andreja ielā, kas piedāvā lietotus apģērbus.

Autoavārijā pie Popes 3 cietušie

Sestdien pie Valdemārpils pagrieziena Lietuvas pilsoņa vadīta smagā automašīna sadūrusies ar vieglo auto, kā rezultātā cietis gan vieglās automašīnas vadītājs, gan divi pasažieri.

Izķidā elektrības sadales skapi

Naktī no svētdienas uz pirmdienu no elektrības sadales skapja Marijas ielā izlauztas krāsainā metāla detaļas. Zagļiem ieguvums neliels, taču blakus esošās ēkas palikušas bez elektrības, nestrādā kases aparāti un skaistumkopšanas salona kliente mājās dodas ar nepabeigtiem gela nagiem.

4.lpp. Reportāža. Vasaras viducī – svētki jūrai

Pagājušās nedēļas nogalē, saules apspīdēti, spirgta vēja veldzēti, jūras valdnieka Neptūna uzraudzīti, uz skatuvēm, krodziņos un zaļumballē izdziedāti un izdejoti, ziv' zupā izgaršoti, Pūķa laivās un uz ūdens močiem izvizināti, pagājuši Jūras svētki. Katrs no ventspilniekiem un pilsētas viesiem tajos atradis sev piemērotu izklaidi – par to liecina arī svētku fotogalerija.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Futbolistiem uzvara ar raksturu

Aizraujošu spēli Latvijas futbola Virslīgas čempionātā aizvadījuši FK Ventspils futbolisti – 13. kārtas mačā ar Jūrmalas Spartaku viņi pēc pirmā puslaika bija nonākuši zaudētājos pat ar 0:2, taču tā otrajā nogrieznī spēja ne tikai atspēlēt šo deficītu, bet arī izraut smagu uzvaru ar 3:2.

U20 izlasēm panākumi Eiropā

Eiropas U20 čempionāta B divīzijas turnīru sekmīgi noslēgušas Latvijas izlases basketbolistes, kas izcīnījušas iespēju nākamajā gadā startēt spēcīgākajā A divīzijas turnīrā. Savukārt ar trīs uzvarām Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru uzsākuši Latvijas U20 spēlētāji.

Plēsniekam un Grīvai septītās vietas

Starptautiskajā arēnā ar labiem rezultātiem startējuši mūsu sportisti – svarcēlājs Artūrs Plēsnieks un šķēpmetēja Gundega Grīva, kas attiecīgi pasaules universiādē un Eiropas U23 vecuma čempionātā izcīnījuši septītās vietas.

 

7.lpp.

Sadalīta kultūras projektu nauda

Novada domes organizētajā kultūras projektu konkursā no 25 pieteikumiem atbalstīti 16. Pašvaldība savu finansējumu dos dažādu pasākumu organizēšanai, bērnu slīdkalniņam un sporta klubam, taču baznīcu draudžu iesniegtie projekti palikuši bez atbalsta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: