Lieliski aizvadot otro puslaiku. FK Ventspils futbolistiem Latvijas virslīgas mačā Jūrmalā izdevās atspēlēties no 0:2 un ar 3:2 pieveikt "Spartak".

Ventspilniekiem maču bija jāaizvada bez Eduarda Suhanova, kam jāizcieš vienas spēles diskvalifikāciju brīdinājuma normas dēļ, bet viņa vietā pamatsastāvā laukumā devās Tornike Tarkhnišvili. Jurģa Pučinska padotie pirmie izveidoja bīstamu momentu, taču pirmie arī nonāca zaudētājos - 5. minūtē mājinieki rezultātu atklāja, bet 10. minūte rezultāts bija jau 2:0.

Visu pirmo puslaija FK Ventspils spēlētāji pamatīgi grēkoja ar piespēlēm, kas ne tikai liedza veidot uzbrukumus, bet arī laiku pa laikam tādu sagādāja mājiniekiem. Līdz puslaika beigām rezultāts nemanījās un bija skaidrs, ka ventspilnieki to nespēs mainīt uz sev vēlamo pusi, ja nesāks spēlēt precīzāk.

Mainīt spēli viesi centās jau tūlīt pēc pārtraukuma, laukumā sūtot Juriju Žigajevu, kurš pēc izslimošanas vēlo nav labākajā formā. Tomēr Žigajeva iznākšana laukumā tiešām mainīja komandas spēli uzlaboja un tieši viņš 52. minūtē arī kļuva par ventspilnieku pirmo vārtu piespēles autoru. Vārtu guvums sanāca tiešām iespaidīgs - Daniils Turkovs no soda laukuma vidus sita pāri sev un raidīja bumbu vārtos.

Septiņas minūtes vēlāk Vadims Jančuks panāca 2:2, bet 69. minūtē FK "Ventspils" izvirzījās vadībā, turklāt atkal precīzs bija Turkovs. Ventspilnieki arī ceturto reizi sita bumbu mājinieku vārtos (Dubra pēc stūra sitiena ar kāju), taču neizprotamu iemeslu dēļ (iespējams, kāds no ventspilniekiem bija aizmugurē, bet Dubra tas pilnīgi noteikti nebija) šo vārtu guvumu tiesnesis atcēla.

Arī "Spartak" vēl reizi iedabūja bumbu Uvarenko vārtos, bet paveica to mirkli pēc tam, kad līnijtiesnesis bija fiksējis aizmuguri. FK "Ventspils" savu pārsvaru nosargāja, svinot svarīgu uzvaru, kas ļauj turpināt pakaļdzīšanos līderiem "Skonto", kas ventspilniekus apsteidz par diviem punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: