Gatavojoties Eiropas U16 čempionātam basketbolā, kas no 8. līdz 18. augustam norisināsies Kijevā (Ukraina), Latvijas U16 zēnu valstsvienība aizvadījusi divas pārbaudes spēles.

Abos mačos viņu pretinieki bija Baltkrievijas vienaudži, kas tika apspēlēti abās reizēs – attiecīgi ar 78:67 un 73:57. Jāatzīmē, ka Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins (viens no viņa asistentiem ir Ventspils treneris Juris Petrovs) aizvadītajos mačos ļoti plaši manevrēja ar spēlētāju sastāvu, dodot iespēju sevi parādīt visiem izlases kandidātiem.

Pirmajā mačā, kurā latvieši uzvarēja ar 78:67, laukumā devās arī abi ventspilnieki – Verners Kohs un Žanis Jankovskis –, pilnīgi noteikti parādot sevi no labākās puses. Kohs aizvadītajā mačā spēlēja 24 minūtes un šai laikā atzīmējas ar 14 gūtajiem punktiem (dalīts otrais labākais rādītājs komandā), bet Jankovskis tika pie 13 minūšu ilga spēles laika un izcēlās ar pieciem punktiem. Jāpiebilst, ka pēc šīm spēlēm Latvijas valstsvienība palika vairs tikai 14 spēlētāju sastāvā, jo no tās tika svītroti divi spēlētāji – Rihards Bērziņš un Dāvis Gūtmanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: