Piekto gadu pēc kārtas Smiltenē un tās apkaimē norisinājās Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas un individuālajā braucienā.

Abās disciplīnās par valsts čempionāta godalgām cīnījās arī mūsu šā brīža labākais riteņbraucējs Andris Smirnovs, kas šosezon pārstāv beļģu komandu Doltcini Flanders. Kā jau to varēja paredzēt, labākais starts ventspilniekam padevās 160 kilometru grupas braucienā, kurā viņš izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties tikai abiem labākajiem Latvijas sportistiem – Aleksejam Saramotinam (pirmā vieta) un Gatim Smukulim. Savukārt U23 vecuma grupā uzvaras laurus plūca Toms Skujiņš.

Smirnovam daudz nepietrūka, lai viņš tiktu pie medaļas arī individuālajā braucienā (40 km) – viņam ceturtā vieta. Trešās vietas ieguvējam Ervīnam Smoļinam viņš zaudēja par 41 sekundi. Savukārt uzvaru trešo gadu pēc kārtas individuālajā braucienā guva Gatis Smukulis, kas par 28 sekundēm apsteidza Alekseju Saramotinu. Jāpiebilst, ka Smukuļa vidējais ātrums distancē bija 47,6 kilometri stundā.

U23 grupā ātrākais bija Andžs Flaksis, junioru konkurencē (abās vecuma grupās sportisti veica 20 km garu distanci) uzvarēja Andrejs Podāns, bet dāmām (15 km) otro gadu pēc kārtas labākā izrādījās Dana Rožlapa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: