Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ceļā uz dziesmu svētkiem

Vairākiem darba kolektīviem šonedēļ būs jāiztiek bez dažiem kolēģiem – tiem, kuri kļuvuši par XXV Dziesmu un XV Deju svētku dalībniekiem. Uz svētkiem dosies arī vairāki uzņēmuma Pilsbūve darbinieki.

Atzinīgi vērtē Mūzikas skolas projektu

Pašreizējo Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku centīsies uzturēt esošajā stāvoklī un turpinās darbu pie jaunā projekta, kas paredz tās atrašanos Lielajā laukumā.

2.lpp. Viedoklis: «Tās būs emocijas», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane.

«Kā es gribētu būt tur! – šāda sentimentāla noskaņa manī ir vienmēr, kad Dziesmu un Deju svētku koncertā vai tā translācijā televīzijā redzu dejotāju augumu veidotos rakstus, deju soļus, tautas tērpus un patiesas emocijas svētku dalībnieku sejās. Skolas laikā un tajā gadā, kad beidzu vidusskolu, arī pati esmu bijusi daļa no šīm rakstu zīmēm. Tas bija skaisti un neaizmirstami, kaut tolaik vēl nebiju aizdomājusies par to, ka šīs rakstu zīmes ir vēstījums ne tikai skatītājiem, bet arī pasaulei kopumā.»

3.lpp.

Nelaiž mantu zudībā

Notikusi Jaunpilsētas laukuma un Lielā laukuma seguma plātņu izsole. Tā pagājusi karsti, taču daļa plātņu nav izsolītas.

Pamato apkures tarifa samazināšanu

Apkures tarifa samazinājums varētu stāties spēkā oktobrī vai novembrī. Nākamā gada beigās tarifu plānots samazināt vēlreiz.

Nesaskaņas risina ar logu dauzīšanu

Jaunatklātajam veikalam e-Trend Raiņa ielā īsā laikā trīs reizes izdauzīti logi. Izrādās, tādā veidā tiek risinātas privāta rakstura nesaskaņas.

4.lpp.

Mūžu mācies... mūžu ceļo

Vasara ir ceļošanas laiks. Lai dotos uz tālām zemēm, aiz Latvijas robežām, lielākajam vairumam ļaužu visu ziemu nākas krāt naudu braucienam, liekot latiņu pie latiņa. Taču var arī citādāk izceļoties, neiztērējot nevienu santīmu, kā to šopavasar izdarīja Imants un Brigita Diedišķi.

5.lpp. Kultūra. Teātriem jauns pārbaudījums

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ietvaros ieplānotas amatierteātru izrādes pēc latviešu oriģināldramaturģijas darbiem. Starp 26 teātriem ir arī mūsu Ventspils teātris.

Svētkos skanēs ventiņu dialekts

Atbildīgs pienākums lielajos svētkos uzdots Līgai Reiterei – viņai uzticēta stāstu stāstīšana ventiņu dialektā, lai iepazīstinātu visus interesentus ar mūsu puses folkloru.

Dzīvojam zem vienas debess

Šonedēļ XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos piedalīsies vairāk nekā 100 mazākumtautību kolektīvu, kā arī individuālie izpildītāji, viņu vidū 7 mazākumtautību kolektīvi un 2 vokālās izpildītājas no Ventspils.

6.lpp. Sports. Kronbergs – nepārspējams Ukrainā

Ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Viktors Kronbergs ar izciliem panākumiem startējis starptautiskajās Gavaņas skeitparka (Ukraina) atklāšanas sacensībās – viņš izcīnījis uzvaru BMX profesionāļu sacīkstēs, kā arī triumfējis konkursā par labāko triku.

VK Ventspils kāpj soli augstāk

Pēc izcīnītās uzvaras Latvijas volejbola 1. līgas turnīrā volejbola klubs Ventspils ieguvis arī tiesības nākamajā sezonā spēlēt Nacionālās līgas čempionātā. Tagad ir oficiāli apstiprināts, ka ventspilnieki izmantos šo iespēju un izmēģinās spēkus līmeni augstākā turnīrā.

Timmu izvēlas Memfisas Grizzlies

BK Ventspils uzbrucējs Jānis Timma kļuvis par trešo Latvijas basketbolistu, kas izvēlēts Nacionālās Basketbola asociācijas jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā. Tiesības uz viņu pieteica Memfisas klubs Grizzlies.

7.lpp.

Imants – ātrākais Ventspils nūjotājs

Nupat notikušajā Ventspils pusmaratonā, kurā savu apņemšanos dzīvot veselīgi demonstrēja arī tautas skrējiena dalībnieki un nūjotāji, pievarot vienu 5,3 km garo apli pa pilsētas ielām, vienu no labākajiem rezultātiem nūjotāju vidū uzrādīja Ventspils pārstāvis Imants Blūms.

Izmet atkritumus pie mājas

Kāda Ventas Balss lasītāja sašutusi par radušos situāciju Sarkanmuižas dambī 6. Iespējams, daudzdzīvokļu mājā sācis dzīvot kāds kaimiņš, kuram nepavisam nerūp tas, vai savus sadzīves atkritumus viņš izmet atkritumu konteinerā, vai pie kāpņu telpas durvīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: