Ventspils novadā īstenoti vai tuvākajā laikā tiks realizēti ūdenssaimniecības projekti par 2,08 miljoniem latu, informēja Ventspils novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Ginta Roderte.

Šonedēļ tiks nodoti ekspluatācijā rekonstruētie ūdensapgādes tīkli Zlēku ciemā un Zlēku pamatskolas teritorijā. Zlēkās izbūvēti arī jauni un rekonstruēti esošie kanalizācijas tīkli, rekonstruēts ūdenstornis un izveidoti divi jauni artēziskie urbumi. Projekta kopējās izmaksas ir 525 918 lati.

Jūnija vidū nodoti ekspluatācijā Piltenes ūdenssaimniecības pirmās kārtas būvdarbi. Piltenes pilsētā rekonstruēts ūdenstornis un ūdensapgādes tīkli aptuveni 3800 metru garumā. Projekta kopējās izmaksas ir 528 845 lati.

Tāpat jūnija vidū ekspluatācijā nodoti ūdenssaimniecības projekta būvdarbi Usmas ciemā, kur rekonstruēti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli un izbūvētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas kopumā par 607 616 latiem.

Jūnijā noslēgts līgums ar SIA "Ostas celtnieks" par ūdenssaimniecības projekta būvdarbu veikšanu Tārgales ciemā. Būvdarbi tiks sākti pēc būvatļaujas un rakšanas atļaujas saņemšanas. Tārgalē tiks veikta ūdensapgādes tīklu rekonstrukcija 2250 metru garumā, kanalizācijas tīklu izbūve 725 metru garumā, jaunu notekūdeņu attīrīšanas ietaišu izbūve, artēziskā urbuma rekonstrukcija un dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas ir 423 418 lati.

Visus minētos projektus 85% apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, bet pašvaldība nodrošina pārējo nepieciešamo finansējumu.

No Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas saņemta informācija, ka tiek atbalstīti arī Ventspils novada pašvaldības šī gada sākumā iesniegtie projektu pieteikumi par Piltenes pilsētas ūdenssaimniecības attīstības otrās kārtas īstenošanu, Vārves pagasta Zūru ciema ūdenssaimniecības attīstību un ūdensaimniecības attīstību Jūrkalnes ciemā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: