Sestdien plkst. 11.00 laukumā pie Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžas norisināsies virves vilkšanas kluba „Velkonis” 20 gadu jubilejas turnīrs.

Virves vilkšanas klubs Velkonis šogad atzīmēs savu 20 gadu jubileju, kas ir tik pat daudz, cik Latvijas virves vilkšanas federācijai. Šo aizvadīto gadu laikā mūsu sportistiem ir ar ko lepoties – tā laikā izcīnīti četri pasaules, divi Eiropas un pat piecdesmit Latvijas čempiona tituli. Pēdējo skaļāko panākumu Velkoņa virves vilcēji guva 2007. gadā, kad Eiropas čempionātā tika izcīnītas sudraba godalgas.

 

Aizvadīto gadu laikā virves vilkšanas klubs Velkonis ir kļuvis arī par vienu no stabilākajiem un panākumiem bagātākajiem klubiem visā Ventspilī. Arī Latvijas mērogā neviens cits virves vilkšanas klubs Velkonim nestāv pat tuvu. Pasaules čempionāta zelta godalgas ventspilniekiem kaklā kārtas pat četras reizes – pirmo reizi 1998. gadā, 2002. divās svara kategorijās un 2006. gadā. Eiropas virsotnes mūsējiem izdevās iekarot 2003. un 2005. gadā.

 

Virves vilkšanas kluba „Velkonis” gatavojas Vispasaules Neolimpisko sporta veidu spēlēm, kas šī gada jūlija beigās norisināsies Kolumbijā. Latvijas izlases sastāvā šajās spēlēs startēs pieci mūsu sportisti - Ainars Zablovskis, Jurģis Rasa, Māris Bože, Aino Gošs un Aleksandrs Šalājevs.

 

Par godu 20 gadu jubilejai Ventspilī tiks organizētas vērienīgas starptautiskas sacensības, kurās startēs komandas no septiņām valstīm. Sacensības notiks trijās klasēs: līdz 700kg, līdz 640kg un U23 vecuma grupā. Jauniešu iesaistīšana virves vilkšanā ir arī Velkoņa pēdējo gadu prioritāte, kurā tiek ieguldīts pamatīgs darbs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: