Vakar Ventspils Digitālajā centrā norisinājās seminārs par informatīvo ekrānu efektīvu izmantošanu.

Tajā 9 dažādu Ventspils iestāžu pārstāvji 2 stundu laikā apguva galvenos nosacījumus, kā, izmantojot SEED programmu, var sekmīgāk publicēt iedzīvotājiem noderīgu informāciju.

 

Seminārā tika pārstāvētas tādas institūcijas kā teātra nams “Jūras vārti”, Ventspils Augstskola, Ventspils poliklīnika, Kultūras centrs u.c. Semināru iesāka un pirmo prezentāciju sniedza SEED projekta koordinatore Vita Vītola, kura deva vērtīgus ieteikumus par tiem e-pakalpojumiem, kurus būtu nepieciešams veicināt. Vītola arī norādīja uz dažādām iespējām, kā lielizmēra ekrānus var izmantot, lai informētu ventspilniekus par dažādām aktivitātēm un projektiem, kas tiek realizēti mūsu pilsētā. Otrs lektors, Māris Upenieks, kodolīgi pastāstīja par publicitātes materiālu formātu nosacījumiem, kurus ir nepieciešams ievērot, lai materiālus būtu iespējams kvalitatīvā veidā attēlot SEED programmā. Semināru noslēdza Māra Šlikaite, kura sniedza vērtīgu informāciju par dizaina nosacījumiem, kas jāņem vērā, lai ekrānos redzamā informācija būtu izveidota lasītājam draudzīgā veidā – piemērotākās krāsu kombinācijas, labāko fontu izvēle, teksta izvietojuma piemēri, u.c.

 

Semināra beigās dalībnieki varēja vērsties ar dažādiem jautājumiem pie lektoriem. Visiem dalībniekiem, kā arī to iestāžu pārstāvjiem, kuri nevarēja ierasties uz šodienas semināru, būs iespējams apmeklēt SEED informatīvo dienu 10. jūnijā Ventspils Digitālajā centrā un saņemt individuālās konsultācijas no plkst. 13.00 – 17.00. Neskaidrību gadījumā iestādēm ir iespējams sazināties ar Ventspils Digitālā centra SEED pārstāvjiem, rakstot uz e-pastu seed@ventspils.lv.

 

SEED ir projekts, kuru līdzfinansē Eiropas Komisija, lai palīdzētu iedzīvotājiem apzināties, kas ir e-pārvalde un kādu labumu tā sniedz. Projekts darbojas jau ilgāk kā gadu, un tā realizētājs Latvijā ir Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde „Ventspils Digitālais centrs”.

 

Vairāk informācijas par SEED projektu var atrast mājaslapā www.seed-project.eu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: