Ventspils pilsētas pašvaldība ir iedalījusi līdzekļus Ls 12 055 apmērā jaundibinātajai nevalstiskajai organizācijai ,,Nodibinājums Daudzfunkcionālais centrs ģimenei, jaunatnei, sabiedrībai ,,Spēkuguns””.

Finansējums paredzēts centra pamatdarbības nodrošināšanai – telpu īres un komunālo pakalpojumu izdevumu segšanai, speciālistu algošanai, kā arī centra apmeklētāju ēdināšanai.

 

Šī nevalstiskā organizācija, kas jau ieguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu, sākot ar š.g. 1. jūniju no biedrības ,,Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs ,,Nāc līdzi!”” ir pārņēmusi Dienas centra pakalpojumu nodrošināšanu bērniem un jauniešiem Lielajā prospektā 18-1 un Talsu ielā 1.

 

Viss bērniem un viņu vecākiem iepriekš nodrošinātais pakalpojumu apjoms tiks saglabāts un pamatpakalpojumus finansēs Ventspils pilsētas pašvaldība. Tāpat kā iepriekš, bērni un jaunieši Dienas centrā varēs saturīgi pavadīt brīvo laiku, iesaistoties dažādās interesantās un izglītojošās nodarbībās, kā arī saņemt atbalstu obligātās izglītības programmas apguvē. Atsevišķas nodarbības tiks organizētas kopā ar vecākiem, piemēram, nometnes skolēnu brīvlaikā.

 

Centrā pastāvīgi būs pieejamas sociālā darbinieka un sociālā pedagoga konsultācijas, atbilstoši nepieciešamībai tiks piesaistīti arī citi speciālisti. Bērniem, kuri centrā uzturēsies ilgāku laiku, būs iespēja paēst. Centra apmeklētājiem un viņu vecākiem tiks saglabāta iespēja izmantot higiēnas pakalpojumus (duša, veļas mazgāšana).

 

Daudzfunkcionālais centrs ģimenei, jaunatnei, sabiedrībai ,,Spēkuguns” būs atvērts katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, bet nodarbības bērniem tiks organizētas no plkst. 12.00 līdz 17.00.

 

Jaunās organizācijas vadītājs un viens no valdes locekļiem ir Mārtiņš Irbe, kas daudziem ventspilniekiem, īpaši jauniešiem, vairāk zināms kā jaunsargu instruktors. Jaunajā organizācijā darbosies arī Lāsma Sanda Belova, kurai ieguvusi ilggadīgu pieredzi darbā ar bērniem, veicot pedagoģisko darbu centrā ,,Nāc līdzi”, kā arī pašreizējā Ventspils vakara vidusskolas sociālā pedagoģe Dace Baumane. Lai centra apmeklētājiem brīvā laika pavadīšana būtu daudzveidīga un saturiski pilnvērtīga, uz tematiskajiem pasākumiem tiks pieaicināti nodarbību vadītāji, kuri piedāvās bērniem un jauniešiem saistošas nodarbību programmas. Jaunu speciālistu piesaistīšana organizācijai radīs iespēju Dienas centra pakalpojumu pilsētas bērniem un jauniešiem nodrošināt augstākā kvalitātē.

 

Papildu finansiālu atbalstu no Ventspils pilsētas pašvaldības Ls 785 apmērā ir saņēmusi arī biedrība ,,Pensionāru biedrība ,,Ventspils liedags””. Līdzekļi paredzēti, lai biedrībai nodrošinātu iespēju īrēt lielākas telpas.

 

Pašlaik Pensionāru biedrība īrē telpas Andreja ielā 7 (17m2), kas ir pārāk mazas, jo pensionāru organizācijā ir jau 265 biedri, turklāt regulāri tiek organizētas dažādas brīvā laika nodarbības (rokdarbi, galda spēles u.c.), kuras vēlas apmeklēt daudzi seniori. Diemžēl telpu šaurības dēļ, tikai ierobežotam skaitam cilvēku līdz šim bija iespējams piedalīties nodarbībās.

 

Jaunās telpas Liedagam būs Raiņa ielā 4a, un to platība būs 64,3 m2, līdz ar to ievērojami vairāk aktīvo senioru varēs iesaistīties nodarbībās ārpus mājas.

 

2013. gadam pašvaldība biedrībai ,,Pensionāru biedrība ,,Ventspils liedags”” tās darbības nodrošināšanai jau iedalīja līdzekļus Ls 900 apmērā, kas tika paredzēti galvenokārt komunālo pakalpojumu segšanai un atsevišķu pasākumu finansēšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: