Jauno pludmales futbola sezonu uzsākuši Hondas spēlētāji, kas pirmajos trīs mačos nospēlēja neizšķirti, diemžēl viens no šiem neizšķirtiem viņiem turpinājumā pārvērtās neizcīnītā Superkausā.

Pirmo reizi Latvijas pludmales futbola vēsturē tika izcīnīts Superkauss – pagājušās sezonas valsts kausa ieguvēji Honda tikās ar čempioniem Kreiss, bet spēles risinājas Dzintaros. Jau mača otrajā minūtēs ventspilniekus vadībā izvirzīja Ruslans Marčenkovs, taču tik pat veiksmīgs turpinājums nesekoja. Čempioniem otrā puslaika sākumā izdevās panākt izlīdzinājumu, tomēr Aleksandrs Novožilovs divas minūtes līdz spēles beigām panāca 2:1 Hondas labā. Superkauss bija pavisam tuvu, taču pēdējām pāris minūtēm veiksmes pietrūka. Neizšķirts, pagarinājums.

 

Pagarinājumā komandas apmainījās vārtu guvumiem (Hondai atkal precīzs Novožilovs), bet uzvarētājus nenoskaidroja, tāpēc Superkausa likteni bija jāizšķir pēcspēles sitienos. Tajos veiksmīgāki izrādījās Kreiss futbolisti, uzvarot 5:4 un kļūstot par pirmajiem Superkausa ieguvējiem.

 

Nākamajā dienā tur pat Dzintaros risinājās pirmās Latvijas čempionāta spēles, un Hondas futbolisti vēl divas reizes cīnījās neizšķirti. Vispirms ventspilniekiem pretī stājās TUC/FTA komanda. Hondas futbolisti rezultātu atklāja mača trešajā minūtē (Rjumšins), bet 15.paši arī izlīdzināja, raidot bumbu savos vārtos. Minūti vēlāk ventspilnieki jau bija zaudētājos, bet vēl pēc divām uz tablo atkal neizšķirts (Novožilovs) – 2:2. Otrajā puslaikā atspēlēties gan atkal nācās mūsējiem, kas arī sanāca – Vladimirs Isajevs panāca 3:3. Pēcspēļu sitieun sērijā veiksmīgāki bija ventspilnieki, tā tomēr tiekot pie diviem punktiem.

 

Vēl rezultatīvāka bija cīņa ar FC Raita, kurā mūsējiem izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu un izraut neizšķirtu 4:4. Divi vārti Rjumšina rēķinā, bet pa vienam Novožilovam un Ciganovam. Arī šajā mačā pēcspēles sitienu labāk izpildīja Honda, ierakstot turnīra tabulā vēl divus punktus.

 

Turnīru ar divām uzvarām sākuši Kreiss un VBFK futbolisti, kas jau nākamajā posmā pirmo reizi tiksies savā starpā. Ventspils komandas rēķinā četri punkti un trešā vietā. Honda 15. jūnijā tiksies ar RTU, bet nākamajā dienā ar VBFK.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: