Pašvaldību vēlēšanu rezultāti Latvijā parāda, ka Reformu partijas (RP) lampiņa ir izdegusi, - tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Šādu viedokli Lembergs pauda, komentējot bijušā Valsts prezidenta un RP līdera Valda Zatlera izteikumu, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram Valdim Dombrovskim (V).

Vēlēšanu rezultāti Ventspilī un Latvijā kopumā, pēc Lemberga domām, parāda, ka ļoti zemu pilsoniskās sabiedrības atbalstu saņēmuši tie politiskie spēki, kas uz vēlēšanām gājuši ar lozungiem pret kaut ko - cīņu pret oligarhiem vai cīņu pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC). "Man ir maza cerība, ka varbūt tomēr varas partijas, īpaši RP, "Vienotība" un šo partiju vadošie politiķi beidzot sapratīs, ka viņiem ir jāstrādā "par", nevis jācīnās "pret" - vēl jo vairāk tāpēc, ka viņi ir pie varas," akcentēja Lembergs.

"Zatlers ir izteicies, ka vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram, bet es domāju, ka vēlēšanu rezultāti Reformu partijai ir izdegusi lampiņa, jo, kamēr lampiņa deg, tā vismaz kaut kādu gaismu dod - sarkanu, zaļu vai zilu. Zatlera partijas lampiņa ir izdegusi - to rāda vēlēšanas. Tā vairāk nav atjaunojama un ir izmetama, un šajā ziņā es piekrītu citu partiju aicinājumam Zatlera partijai pašlikvidēties un pievienoties kādiem citiem dzīvotspējīgākiem politiskajiem spēkiem," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs arī atzina, ka viņam esot žēl savas Daugavpils kolēģes, Daugavpils domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas, kura, pēc Lemberga domām, ļoti neapdomīgi iestājusies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža pārstāvētajā RP, "domādama, ka Sprūdža aktivitātēm ir kaut kāds sabiedrības atbalsts, bet vēlēšanas parādīja, ka nekāda atbalsta tur nav, un tas, ka mēra saraksts nepārvar 5% barjeru, protams, ir ļoti vājš rezultāts".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: