Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils gatava Jaunatnes olimpiādei

Jau pavisam drīz, nākamās nedēļas nogalē, Ventspils kļūs par Latvijas talantīgāko jauno sportistu mājvietu. No 14. līdz 16. jūnijam pie mums norisināsies Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde, kurā par 236 medaļu komplektiem cīnīsies aptuveni 2500 jauno sportistu no visas Latvijas.

Pludmalē bērni jāpieskata

Pagājušajā nedēļā glābēji pilsētas pludmalē izteikuši desmit aizrādījumus vecākiem par savu bērnu nepieskatīšanu pie ūdens.

 

2.lpp. Viedoklis: «Tehnoaukles», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Burkānus, kāpostus un kartupeļus var izaudzēt datorā, tikai nedrīkst aizmirst, ka katru dienu tie virtuāli jāaplaista. Ievadot interneta vidē noteiktu zīmju kombināciju, var uzbūvēt ne vien savu māju ar visām tajā nepieciešamajām lietām, bet pat novietot pie tās suni aizsardzībai. Lai sarunātos ar draugiem, no istabas nav jāiziet.»

 

3.lpp.

Ģimenes atzinīgi novērtē Ventspili

Atklājot tūrisma sezonu, ekskursijās aktīvāk dodas arī ģimenes ar bērniem, tāpēc Labklājības ministrija ir apkopojusi iedzīvotāju vērtējumu par ģimenei draudzīgākajām atpūtas vietām visos Latvijas reģionos.

Patēva slepkavam mīkstina sodu

Augstākā tiesa ventspilniekam Dainim Pūrim par sava patēva noslepkavošanu mīkstinājusi cietumsodu – no 13 uz 10 gadiem.

4.lpp.

Vai Ventspilī dziedāja īstie Pesņari

Pagājušās brīvdienās Pārventā uzstājās Baltkrievijas mākslinieki, kurus prezentēja kā leģendāro grupu Pesņari. Vēl pirms koncerta www.ventasbalss.ru portālā parādījās tēma, kuras autors apšaubīja viesu grupas Pesņari autentiskumu. Skaidrību ieviesa pats grupas, kas uzstājās Ventspilī, vadītājs Valerijs Skorožonoks.

 

5.lpp. Pilsētas rota. Vienkāršība un perfekta kārtība

Maija beigās tika apbalvoti tradicionālā sakoptāko un skaistāko Ventspils dārzu konkursa Pilsētas rota uzvarētāji. Pirmo vietu žūrija piešķīra Lilitai un Jānim Rutkiem no Zlēku ielas 15a. Viņu dārzs atnācējus uzrunā vispirms jau ar nevainojamu zālienu – bez nevienas nezālītes – un ar vienkāršību. Redzams, ka piemājas teritorija kopta ar lielu rūpību un mīlestību.

6.lpp. Sports. BMX braucējiem Eiropas cīņas

Mūsu sporta skolas Spars BMX braucēji tikai nesen atgriezušies no Eiropas čempionāta septītā un astotā posma sacensībām, taču nekāda ilgā atpūta viņiem nesanāks, jo jau šīs nedēļas nogalē ventspilniekus sagaida starts Eiropas čempionāta devītā un desmitā posma mačos Rīgā.

Jātnieki lēca Zāgkalnos

Kuldīgas novada Rendas pagastā norisinājās Zāgkalnu kausa 2013 izcīņas sacensības jātnieku sportā, kurās atzīstamus rezultātus izdevās uzrādīt arī mūsu jātnieku sporta kluba Demora sportistiem.

 

7.lpp.Skolas lepnums un cerība

Šogad Ugāles vidusskolas 9. klasi absolvēs Kārlis Raimonds Eniņš, puisis ar lieliskām zināšanām, plašu redzesloku, saimniecisks, sportisks, klases līderis un brīnišķīgs cilvēks.

Interese nevis atkarība

Attīstoties jaunajām tehnoloģijām arī mūsu dzīve tiek pakārtota tām. Visātrāk rīkoties ar jaunām tehnoloģijām iemācās jaunieši, tāpēc bieži vien rodas iespaids, ka tie to vien dara, kā laiku pavada sēžot pie datora.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: