Tiek uzsākti pirmie būvdarbi Jaunpilsētas laukumā, ar mērķi modernizēt to, izveidot jaunu apgaismojumu un rekonstruēt stāvvietas Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai.

Piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, paredzēts veikt Jaunpilsētas laukuma rekonstrukciju. Projekts ietver teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus, kā arī Sporta ielas un Reņķu dārza stāvlaukuma rekonstrukciju.

 

Rekonstrukcija ir būtiska un nepieciešama, jo gan Jaunpilsētas laukuma, gan tam pieguļošie skvēri, ielas un stāvlaukumi savu laiku jau ir nokalpojuši. Arī infrastruktūra, kas šobrīd atrodas Jaunpilsētas laukumā, nav pietiekoši nodrošināta ar elektrokomunikācijām, kas apgrūtina dažādu pasākumu rīkošanu. Nepieciešams izveidot jaunas stāvvietas, kur novietot automašīnas. Būtiski ir nomainīt vecās betona plāksnes, kuras traucē Jaunpilsētas laukumā organizēt dažādus pasākumus.

 

Jāmin, ka šobrīd jau notiek Lielā prospekta (posmā no Ganību līdz Saules ielai) rekonstrukcija.

 

Projekta "Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā" kopējās izmaksas plānotas 2,4 milj. LVL apmērā, tai skaitā Eiropas finansējums 2,05 milj. LVL (85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 0,05 milj. LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta īstenošanai 0,31 milj. LVL apmērā.

 

Šis ir vērienīgs, laikietilpīgs un pilsētas attīstībai nozīmīgs projekts, ko plānots īstenot no 2013. gada 14. marta līdz 2014. gada 31. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: