Latvijas čempionāta virves vilkšanā trešā posma sacensībās triumfēja mūsu Velkonis, bet čempionāta kopvērtējumā tas ieguvis otro vietu.

Saldū notika trešā, pēdējā, cīņa par Latvijas čempiona titulu virves vilkšanā svara kategorijā līdz 700 kilogramiem. Bez mūsu Velkoņa vilcējiem sacensībās startēja vēl trīs komandas: Ozolnieku Ozoli, Saldus un Jēkabpils.

Turnīrā katrai komandai nācās aizvadīt divu apļu cīņas ar pārējām līdz divām uzvarām. Ventspilniekiem galvenā cīņa bija ar sīvākajiem konkurentiem – Ozolnieku sportistiem. Mūsējiem trešā posma sacensībās bija nepieciešama tikai uzvara, lai saglabātu teorētiskas iespējas uz uzvaru arī čempionāta kopvērtējumā, ar nosacījumu, ka Ozolu vilcēji neieņems augstāku vietu par ceturto.

Pirmā apļa cīņās mūsējie divos vairāk nekā trīs minūšu vilcienos piekāpās Ozolu vilcējiem. Pārējās komandas gan pirmajā, gan otrajā riņķī tika pārliecinoši uzvarētas. Otrā tikšanās ar Ozolnieku komandu bija pretēja. Ventspilnieki divās sīvās cīņās prata novilkt konkurentus un līdz ar to triumfēja trešā posma sacensībās. Jāatzīmē, ka viens vilciens bija piecas minūtes un piecas sekundes garš. Kā atzina Velkoņa vadītājs Ainars Zablovskis – šī cīņa viennozīmīgi bijusi garākā un grūtākā šajā sezonā. Ar šo uzvaru Velkonim nepietika, lai iegūtu arī Latvijas čempiona titulu kopvērtējumā svara kategorijā līdz 700 kg, jo komanda Ozoli Saldus posmā ieņēma otro vietu, tādējādi triumfējot čempionātā.

«Latvijā sezona pabeigta uz cerīgas nots, un tagad visus spēkus un emocijas varam koncentrēt uz startiem pasaules čempionātā, kas norisināsies Dienvidāfrikas Republikā,» Ventas Balsij atklāja Zablovskis.

«Mūsu sportisti jau 13. septembrī izbrauc uz DĀR, kur jau 15. septembrī viņus sagaida starts atklātajā klubu čempionātā, bet 17. septembrī – valstu izlašu cīņas. Vasarā ieguldīts pamatīgs darbs, tagad slodzes esam samazinājuši un uzsvaru liekam tieši uz spēku. Mūsu mērķis ir uzvarēt pasaules čempionātā, uz to arī soli pa soli ejam, ko rāda arī pēdējie rezultāti sacensībās. Ja atgriežamies nesenā pagātnē, tad 2002. gada pasaules čempionātā, kas arī notika DĀR, mēs 12 stundu laikā izcīnījām divas zelta godalgas. Bet līdz šim čempionātam vairākas lietas ir mainījušās: sākot ar komandas sastāvu – palikuši četri vilcēji un izveidota jauna svara kategorija – līdz 700 kg (iepriekš bija divas kategorijas: līdz 680 kg un līdz 720 kg). Jaunā svara klase būs kā tumšais zirdziņš, jo šogad starptautiskas sacensības šajā svara kategorijā vēl nav bijušas. Mačos arī redzēsim, kā izskatās mūsu konkurenti un kādi ir viņu sastāvi,» neziņā par konkurentu spēku sacīja Zablovskis. Ainars arī uzsvēra Olimpiskā centra Ventspils, Ventspils brīvostas un Ventspils naftas termināla atbalstu – tas devis viņiem iespēju doties uz DĀR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: