Lietuvas basketbola valstsvienība ar rezultātu 104:85 (50:30) sakāva Argentīnas izlasi Turcijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē. Tādējādi mūsu kaimiņi iekļuvuši turnīra pusfinālā, kur viņus gaida cīņa ar spēcīgo ASV izlasi.


Jau kopš spēles pirmajām minūtēm laukumā dominēja mūsu kaimiņi lietuvieši, kas veica izrāvienu 12:2, ko tā arī neatdeva līdz spēles beigām. Nevienu brīdi neradās šaubas par lietuviešu pārākumu, ko viņi apliecināja arī laukumā – puslaikā iegūts jau +20 (50:30).

Otrajā puslaikā pārsvars dažbrīd sasniedza pat 30 punktu. Vienīgi mača beigās kaimiņi palēninājas savus apgriezienus un ļāva Argentīnai nedaudz samazināt rezultātu starpību, gala rezultātā – 104:85.

Jāatzīmē, ka Lietuvas komandas galvenais treneris tagad ir Ķēstutis Kemzūra, kas iepriekšējā gadā vadīja Latvijas basketbola valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā. Latvijas izlase čempionātu beidza jau pēc grupu turnīra, kurā ar vienu uzvaru trīs spēlēs palika pēdējie – ceturtie – savā grupā. 16 komandu konkurencē Latvija ieguva 13. vietu, bet arī Lietuvai neveicās īpaši labāk – 12. vieta.

Jāpiebilst, ka Lietuvas izlase uz pasaules čempionātu tika vien tādēļ, ka FIBA tai piešķīra wild card jeb speciālo ielūgumu. Turcijā notiekošajā pasaules čempionātā lietuvieši jau tagad ir izcīnījuši septiņas uzvaras tikpat spēlēs, tagad viņiem priekšā tikai cīņa par medaļām. Gada laikā lietuvieši spējuši no 12. vietas Eiropā pacelties uz labāko četrinieku pasaulē, kas kārtējo reizi apliecina, ka daudz kas ir atkarīgs no trenera, spēlētājiem, komandas un apstākļu sakritības.

Spēles

Pusfināli (11. septembris)

Plkst. 19 ASV–Lietuva

Plkst. 21.30 Serbija–Turcija

Fināli (12. septembris)

Plkst. 19 spēle par 3. vietu

Plkst. 21.30 spēle par 1. vietu

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: