Pēc vasaras pauzes atsākušies tautas orientēšanās sacensību seriāla Ventspils AZIMUTS 2010 mači.

Sestā posmā sacensības notika Ventspils mežos ceļā aiz Vasarnīcu ielas betona plākšņu ceļa. Kā uzsvēra viens no organizatoriem Harijs Meiers, sacensības ir pieejamas visiem interesentiem, jo katrs dalībnieks var izvēlēties sev piemērotāko distanci. Tāpat arī starta laiki ir no plkst. 15 līdz 18, lai mačos varētu piedalīties arī dalībnieki, kuriem jāstrādā līdz plkst. 17.

Sacensībās piedalījās gandrīz 50 dalībnieki, kas ir krietni lielāks skaits nekā vidēji mačos. Orientēšanās sacensību organizators Jānis Brauns Ventas Balsij atklāja, ka pasākumā startējuši negaidīti daudz dalībnieku, vairāki bijuši tādi, kuri iepriekš nodarbojušies ar orientēšanos, bet tad to pametuši un tagad atkal atsākuši. Kā ierasts, ieradušies arī pārstāvji no Talsiem un Kuldīgas. Dalībniekus noteikti vilināja poligona teritorija, kas ir diezgan populāra un interesanta ar savu pauguraino un sarežģīto reljefu. Distances nebija garas, bet sarežģītas.

Tā kā šīs nedēļas nogalē Irbenē norisināsies Latvijas čempionāts orientēšanās īsajās distancēs, šī bija laba iesildīšanās pirms šiem mačiem. Brauns arī piebilda, ka sacensībās bijuši tādi dalībnieki, kuri orientēšanos apvienojuši ar lietderīgo un atgriezušies ar sēnēm rokās.

Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva: Kristaps Bērziņš, Odeta Turka, Imants Čaklis, Artūrs Brokans, Ingus Linde, Marks Balunovs un Gints Neimanis.

Septītais orientēšanās seriāla posms norisināsies 16. septembrī Ugālē.

6. posma rezultāti

Vīriešu grupa

1. vieta

Kristaps Bērziņš

2. vieta

Aigars Vārna

3. vieta

Andris Mireckis

Sieviešu grupa

1. vieta

Odeta Turka

2. vieta

Mārīte Turka

3. vieta

Anna Orniņa

V50 grupa

1. vieta

Imants Čaklis

2. vieta

Jānis Turks

3. vieta

Vadims Čerņiševs

V16 grupa

1. vieta

Artūrs Brokans

2. vieta

Dmitrijs Žarovs

3. vieta

Mārtiņš Galauskis

Iesācēji (3,7 km)

1. vieta

Ingus Linde

2. vieta

Jānis Lorencs

V14 grupa

1. vieta

Marks Balunovs

Iesācēji (1,8 km)

1. vieta

Gints Neimanis

2. vieta

Dzintars Ābolnieks

3. vieta

Sofija Galindoma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: