Priekšpēdējā pasaules motokrosa čempionāta posmā Nīderlandē mūsu Matīss Karro otrajā braucienā piedzīvoja asinis stindzinošu kritienu.

Nīderlandes Līropes trase ir viena no leģendārākajām visā pasaules čempionātā un uzskatāma par grūtāko no visiem posmiem. Šai trasei ir dziļš smilšu segums, kas ļoti ātri tiek izdangāts, tāpēc, lai spētu nobraukt gandrīz 45 minūtes (tik ilgs ir brauciens), vajadzīga liela izturība. Šajās sacensībās startēja arī divi mūsu Rodeo braucēji – jau minētais Matīss Karro un Arvis Sanders.

MX2 klases kvalifikācijā mūsu Karro uzrādīja augsto devīto rezultātu. Tikpat veiksmīgi tika turpinātas arī sacīkstes – pirmajā braucienā izcīnīta desmitā vieta un 11 punkti čempionāta kopvērtējumā. Jāpiebilst, ka 2008. gadā Matīss Līropes trasē izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta posmā MX2 junioru klasē. Otrais brauciens sekoja daudz spraigāks un neveiksmīgāks nekā pirmais. Karro padevās ļoti labs starts, taču pirmajā līkumā viņam neizdevās izbraukt starp priekšā braucošajiem sportistiem, tāpēc sekoja sadursme ar vienu no sportistiem, kā rezultātā – asinis stindzinošs kritiens. Pēc kritiena Matīss palika guļot un tikai pēc kāda laika sāka kustināt gan rokas, gan kājas.

Pēc mačiem Karro atcerējās, ka pirmajā līkumā viņam sanācis saķerties ar vienu no sportistiem. «Mūsu motocikli saāķējās kopā. Manam mocim tika nostiepta priekšējā bremžu trosīte un nobloķējās priekšējais rats. Vienā mirklī viss sagriezās kājām gaisā, sekoja pāris piruešu gaisā, un es nokritu zemē. Pēc mirkļa atjēdzos un sāku meklēt savu motociklu, lai turpinātu braucienu, taču tas jau bija nostumts malā. Jau ejot nost no trases, jutu, ka ir vairāki sasitumi un nobrāzumi. Kā izrādījās, tad pāris motociklu bija pārbraukuši man pāri un atstājuši uz mana ķermeņa riepu nospiedumus. Katrā ziņā esmu priecīgs par to, ka neesmu neko salauzis. Protams, tagad man sāp visas maliņas, bet, domāju, jau pēc nedēļas varēšu startēt pēdējā šā gada posmā Itālijā,» optimisma pilns piebilda Matīss. Jāpiebilst gan, ka mūsu braucējam vēlāk tika konstatēts arī smadzeņu satricinājums.

Otrs mūsu braucējs – Arvis Sanders – startēja pasaules veterānu čempionātā. Kvalifikācijas mačos notika sīva cīņa nevis par sekundēm, bet gan par to desmitdaļām; ventspilnieks uzrādīja 14. labāko rezultātu. Abos braucienos Sanders spēja iebraukt punktos – pirmajā iegūta 16. vieta, bet otrajā sīvā cīņā tika sasniegta augstā 13. pozīcija. Kopvērtējumā mūsu braucējs ieņēma 15. vietu.

Ar saviem startiem Sanders ir apmierināts, jo izdevies izpildīt plānu un iekļūt labāko piecpadsmitniekā kopvērtējumā. «Līropes trase ir ļoti smilšaina, ar garām, dziļām špūrēm, kas nedaudz atgādina mūsu trasi, tāpēc bija vieglāk adaptēties šiem apstākļiem. Sacensību laikā trase bija tik tālu izdangāta, ka smiltis bija līdz pat ceļiem.

Pirmais brauciens man nesanāca īsti tā, kā vēlējos, bet otrais jau bija labs – izdevās viss ieplānotais. Protams, mājiniekiem bija lielākas priekšrocības, jo viņi šo trasi pārzina kā savu kabatu, ne velti pieci holandieši iebrauca pirmajā desmitniekā. Labi, ka Matīsam viss savā ziņā tik veiksmīgi beidzās un viņš neguva nopietnas traumas. Skats bija biedējošs, kad viņš lidoja pāri motociklam, bet, par laimi, viņš ir sveiks un vesels,» priecājas Sanders.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: