Arī otrajā Aldaris LBL pusfinālspēlē strap BK Ventspils un BK Valmiera uzvaru izcīnīja ventspilnieki, viesos svinot panākumu 72:52, visā sērijā triumfējot 2:0 un iekļūstot finālā.

Pirmajā abu komandu spēlē Ventspilī kurzemniekiem tikai otrajā puslaikā izdevās salauzt sāncenšu pretestību un pārņemt vadību uz visiem laikiem. Valmierā Roberta Štelmahera padoties sāka ar četriem tālmetieniem, izvirzoties vadībā 12:3 un liekot sāncenšiem sasaukt minūtes apspriedi. Pēc tās spēle un arī rezultāts izlīdzinājās, turklāt pirmās desmit minūtes savā labā noslēdza laukuma saimnieki. 
 
Tiesa, tas vidzemniekiem faktiski bija arī vienīgais gaišais brīdis māča. Otrajā ceturtdaļā BK Ventspils sāncenšiem ļāva gūt vien sešus punktus, trešajā 13, paši izvirzoties vadībā 54:34. Visā mačā ventspilnieki svinēja uzvaru 72:52, sērijā uzvarot ar 2:0 un LBL finālā pievienojās VEF komandai.
 
Pa 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām Artūra Bērziņa un Folarina Kempbela rēķinā, 13 pievienoja Sandis Valters, bet 12 - Jānis Timma.
 
Diemžēl skaidrības par to, kad sāksies, kā turpināsies un kad varētu beigties LBL finālmači, nav. 1. maijā VEF sāk dalību VTB līgas izslēgšanas mačos, kuru pirmajā kārtā līdz divām uzvarām būs jācīnās ar Kazahstānas Astana. Otrā spēle 3. maijā notiks Rīgā notiks, kur nepieciešamības gadījumā 5. maijā notiks arī trešais mačs.
 
Tīri teorētiski, pāris dienas pēc tā (ja nav nepieciešama trešā spēle vēl agrāk) varētu uzsākt finālu, taču, ja VEF iekļūst VTB līgas nākamajā kārtā, LBL (valsts, nacionālā čempionāta) fināla grafikā var sanākt izdarīt kādu pauzi. Jau 16. maijā rīdzinikiem tad būtu jātiekas pirmajā mačā ar piemaskavas Khimki, bet šīm spēlēm Ramūna Butauta padotajiem noteikti gribēsies sagatavoties, kā nākas. Atliek cerēt uz LBS valdes, kas lems par finālsēriju kalendāru (gan bronzas, gan zelta) un VEF godaprātu un lēmumiem, kas neliks BK Ventspils sezonas izskaņu un tās svarīgākos notikumus pārvērst gaidīšanas svētkos. 
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: