Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pirmā krava, kas šķērso tiltu

Iekraujot teju piecdesmit māju moduļu kuģī, kas dosies uz Norvēģiju, Heimdal Skonto Latvia svinīgi pieteicis sevi kā nopietnu jaunu ražošanas uzņēmumu Ventspilī. Līdz ar šo notikumu atklāta arī jauna lapaspuse Ventspils brīvostas vēsturē – pirmo reizi eksporta kravai pacelts tilts pār Ventas upi.

Dziedās ventspilnieču austos brunčos

Sieviešu kora Lība dziedātājas ir lepnas un priecīgas, ka nu, ja vien rīt gaidāmajā skatē būs labi rezultāti, Dziesmu svētkos varēs dziedāt Amatu mājā austos tautas tērpos.

2.lpp. Viedoklis: „Pilsētas romantika”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis.
«Bērnībā no sava piektā stāva dzīvokļa loga centos saskatīt Ventu. Agros pavasaros un vēlos rudeņos tas bija iespējams, taču koki parkā pie tilta auga, aizsedzot upi. Tagad no to paša loga varu redzēt, kā Ventā pie jaunā tilta krauj kuģus, un, ziniet, mans šis skats patīk.»

3.lpp.

Rīt atklās jauno airēšanas bāzi

Rīt visai airētāju saimei būs lieli svētki – Tērauda ielā 19 svinīgi atklās jaunuzbūvēto airēšanas sporta bāzi Dampeļi. Vienlaicīgi notiks sezonas atklāšanas sacensības.

Lielākā daļa apkuri vēl neatslēdz

Lai arī tūlīt jau būs maijs, lielākā daļa apkuri atslēgt vēl nesteidzas.

 

4.lpp.Politika. Sprūdža ministrija ignorē Ventspili

Ventspils dome jau kopš pagājušā gada meklē dzirdīgas ausis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lai atrisinātu iedzīvotājiem tik būtisko un sasāpējušo smaku un ogļu putekļu jautājumu. Taču Edmunda Sprūdža padotie velk laiku. Jau trešo reizi pēc kārtas atbildīgās amatpersonas pēdējā brīdī pateikušas, ka neieradīsies Ventspilī. Ministrija skaidrojumu par tādu attieksmi pagaidām nav sniegusi.

KNAB atvainojies Lembergam

Izpildot tiesas spriedumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs atsaucis nepatiesās, godu un cieņu aizskarošās ziņas, ko izplatīja par Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kā arī samaksājis morālo kompensāciju un tiesāšanās izdevumus.

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp.Intervija. Afganistāna latviešu karavīra acīm

Ventspils novadā izvietotā Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants EDGARS EINIKS ir atgriezies no misijas Afganistānā. Viņš labprāt dalījās ar saviem iespaidiem un novērojumiem par šo musulmaņu zemi, paražām, cilvēkiem un pastāstīja arī par misijas mērķiem.

8.lpp.Sports. Virves vilcēji labo rekordus

Negaidīti augsti rezultāti sasniegti Latvijas individuālajā čempionātā virves vilkšanā, kurā valsts rekordi laboti pat 12 reizes. Īpaši patīkami, ka pie to labošanas savu roku pielikuši arī vairāki virves vilkšanas kluba Velkonis vilcēji.

Uzvara Tukumā nodrošina vietu finālā

Rietumu līgas finālu otro gadu pēc kārtas sasnieguši BaltijasEkspreša basketbolisti, pašreizējie šī turnīra čempioni, kas pusfinālā divās spēlēs pieveica Tukuma sporta skolas spēlētājus.

Krosā labākie – Savčuks un Čerņavska

Biķerniekos norisinājās tradicionālais Pavasara kross, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts krosā. Labākos rezultātus no ventspilniekiem tajā izdevās uzrādīt Konstantīnam Savčukam un Dacei Čerņavskai.

9.lpp. Darbs un nauda. Darba devēji lūko pēc darbiniekiem

Karjeras dienā Ventspils Augstskolā bija sapulcējušies aptuveni 20 uzņēmumu pārstāvji, kuriem drīz vajadzēs jaunus speciālistus. Vislielākais pieprasījums tika novērots pēc topošajiem tulkiem, programmētājiem, auditoriem. Pasākuma organizatori vēlētos lielāku Ventspils uzņēmēju atsaucību.

Cep garšīgākās kartupeļu pankūkas

Labu pavāru klienti var nezināt pēc izskata, bet tā neatkārtojamo rokrakstu ēdienu gatavošanā atpazīs vienmēr. Kafejnīcas Betānija apmeklētāji, vien ieskatījušies ēdienkartē, uzreiz var pateikt, kāda maiņa strādā. Tik garšīgas kartupeļu pankūkas ar sēņu mērcīti prot pagatavot tikai viena pavāre pilsētā – Tatjana Ignatjeva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: