Otro no trim šonedēļ paredzētajām spēlēm šodien aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā uzņems viesus no Jēkabpils. Mača sākums pulksten 19.

Jēkabpilieši jau zaudējuši izredzes uz trešo vietu regulārajā sezonā, jo, ja arī komanda turnīra tabulā panāks valmieriešus, labāk aizvadītās savstarpējās spēles trešo vietu ļaus ieņemt Vara Krūmiņa komandai. Toties Edgara Tetera padotie vēl var pacīnīties par ceturto vietu un sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas maču pirmajā kārtā. Ventspilnieku un jēkabpiliešu pirmajā mačā Daugavas krastos laukuma saimnieki tikai epizodiski spēja izrādīt pretestību kurzemniekiem, uzvarēja tikai vienā ceturtdaļā, bet pārējās trīs ievērojami zaudēja. BK "Ventspils" spēlē svinēja uzvaru 92:63.

Līdz ar to, ja arī savā laukumā pārāki būs ventspilnieki, būs noticis tikai loģiskais. Tieši tāpēc arī šāds jautājums: "Vai Jēkabpils komanda spēs pārsteigt?” Situācija turnīra tabulā viesiem tiešām liek domāt par iespējamajiem pārsteigumiem, savukārt ventspilnieki var atļauties spēlēt pavisam brīvi un atraisīti – viņi regulārajā sezonā jau visu paveikuši, atliek tik pielikt elegantu punktu. To, ko nozīme viegla un atraisīta BK "Ventspils" spēle, pirmdien izjuta jūrmalnieki, bet pagājušajā nedēļā arī Lietuvas "Prienai" – augsta precizitāte metienus, pārliecinoša uzvara pie groziem, daudz rezultatīvu piespēļu. Jā, arī daudz kļūdu, taču kopēju bildi tās nemaitā.


BK "Jēkabpils" ir otrajā vietā līgā vidēji mačā izcīnīto atlēkušo bumbu dēļ, tāpēc gluži loģiski, ka uzmanības centrā bieži vien nonāk komandas slaidākie spēlētāji. Sevišķi jau Tods O'Braiens. 211 cm garais amerikānis vidēji mačā iespēj gandrīz double-double, izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas un gūstot 15,7 punktus. Turklāt pēdējos sešos mačos viņš sasniedzis divciparu skaitli abos šajos rādītājos, tā kā O'Braiena nozīmi komandā grūti pārvērtēt.

Šajā sezonā veiksmīgākais ventspilnieks grozu tuvumā ir Mārtiņš Meiers (atlēkušās bumbas vairāk gan vāc Jānis Timma, bet ne tikai par to ir runa), kuram trešdienas mačā acīmredzot regulāri nāksies atbildēt par O'Braiena pieskatīšanu. Un pretēji – Tods atbildēs par Mārtiņu.


Jau minēta jēkabpiliešu prasme un vēlme cīnīties par atlēkušajām bumbām, kas noteikti jāņem vērā ventspilniekiem. Pēdējās trīs BBL spēlē Roberta Štelmahera komanda pierādīja, ka zina, kā sargāt groza tuvumu pat pret ļoti slaidiem sāncenšiem, un nāksies vien to atkārtot arī pret Jēkabpili. Bez O'Braiena par atlēkušajām bumbām labi pacīnīties, turklāt abos laukuma galos, var arī Jurijs Aleksejevs (vidēji 7,9) un Mihaļs Helbovickis (6,7). Tā kā šajā mačā svarīgi būs ne tikai augstu un laicīgi izlēkt, bet arī pacīnīties par vietu, lai apsteigtu vai atbloķētu sāncensi pie groza.

BK "Ventspils" šajā sezonā ne reizi vien pierādījis, ka nepatikšanas var gaidīt no jebkura spēlētāja un tas, ka kādam spēle nesokas, nebūt nenozīmē, ka neatradīsies aizstājējs. Savukārt BK "Jēkabpils" vislabāk sokas tad, kad izšaut izdodas kādam no ne-līderiem. Ar līderiem šajā komandā viss ir skaidrs – Pīdžejs Hils ir trešais rezultatīvākais līgā, O'Braiens piektais un viens no labākajiem cīnītājiem pie groziem, bet Rinalds Sirniņš ir otrais labākais piespēlēs. Šim trio laiku pa laikam talkā nāk Aleksejevs, Hlebovicksi un arī Oskars Virsis. Ja tā nenotiek un supermačs nepadodas kādam no līderiem, jēkabpiliešiem iet smagi, tāpēc Teterim ļoti jācer, ka uz rezervistu soliņa trešdien izdosies atrast kādu džokeri.

Nedēļas pirmajā mačā BK "Ventspils" viesojās Jūrmalā, kur bez liekām raizēm ar 94:70 pieveica vietējo "Jūrmala/Fēnikss” komandu. 13 punktus guva Jānis Timma un Mārtiņš Laksa, pa 12 Ronalds Zaķis un Sandis Valters, bet 11 Artūra Bērziņa un Akseļa Vairoga kontā. Regulāro sezonu ventspilnieki noslēgs svētdien, kad savu līdzjutēju priekšā tiksies ar Turības komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: