Sestdien Ventspils Augstskolā notika Informācijas diena vidusskolniekiem, kuras laikā bija iespēja apmeklēt nodarbības pie augstskolas pasniedzējiem, iepazīt studiju vidi, augstskolu, dienestu viesnīcu un, protams, studentiem draudzīgāko pilsētu Ventspili.

Vidusskolniekiem bija iespēja doties uz kādu no četriem piedāvātiem nodarbību blokiem: Tulkošana, Datorzinātnes, Elektronika un Vadībzinātnes.

 

Tulkošanas nodarbību blokā vidusskolnieki uzzināja vairāk par tulka /tulkotāja profesiju, karjeras iespējām pēc augstskolas absolvēšanas, pašiem izmēģināt spēkus augstskolas tulkošanas kabīnēs, kā arī tikties ar tulkošanas studiju programmu studentiem un uzzināt par viņu pieredzi.

 

Elektronikas nodarbību blokā vidusskolnieki uzzināja kādas zināšanas ir iespējams iegūt studējot elektroniku un kur tās zināšanas var pielietot ikdienas dzīvē, kā tiek izstrādātas un no kādiem elementiem mēdz būt taisītas elektroniskas ierīces, kā arī sastādīt vienkāršas elektroniskas shēmas uz maketplates un pārbaudīt to darbību izmantojot laboratorijas iekārtas.

 

Datorzinātnes nodarbību blokā vidusskolnieki noklausījās interaktīvo lekciju "Latvija satelītattēlos", kuras laikā noskaidroja, ko ļauj saskatīt satelīti, uzzināt par Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas Centra zinātnieku paveikto satelītattēlu apstrādes jomā, kā arī pašiem praktiski izmēģināt satelītattēla pārveidošanu kartē.

 

Turklāt Vadībzinātnes nodarbību blokā vidusskolnieki uzzināja kā mācīties, lai kļūtu par uzņēmēju un iepazinās ar studiju programmas “Vadībzinātnes” studentiem un viņu pieredzi.

 

Ventspils Augstskolā kopā ar vidusskolniekiem ieradās arī viņu vecāki, vecvecāki un draugi, kuri tika izvadāti ekskursijā par Ventspils Augstskolu laikā, kad vidusskolnieki apmeklēja nodarbības.

 

Uz Informācijas dienas pasākumu bija ieradušies 59 vidusskolnieki ne tikai no Kurzemes, bet arī no Zemgales un Rīgas apriņķa pilsētām. Visvairāk no Ventspils, Talsiem, Liepājas, Kuldīgas un Rīgas.

 

Vislielākā interese vidusskolnieku vidū bija par Tulkošanas studiju programmām, kam seko Vadībzinātnes un Datorzinātnes studiju programmas.

 

Ventspils Augstskolas Informācijas diena ir viena no augstskola mārketinga aktivitātēm, ar mērķi informēt vidusskolniekus par studiju iespējām Ventspils Augstskolā.

 

Atgādinām, ka pieteikšanās konkursam uz studiju vietām Ventspils Augstskolā notiks no 1. līdz 15. jūlijam Latvijas portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu “Vienota pieteikšanās pamatstudiju programmās”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: