2 .pamatskolā viesojās Gētes institūta pārstāvis, kurš 5. klases skolēniem stāstīja par plusiem, ko iegūst bērni, mācoties vācu valodu.

Nodarbības laikā skolēni iemācījās nosaukt savu vārdu vācu valodā, izskaitīt līdz desmit, kā arī apguva dažādus vārdus, kas ir līdzīgi vācu un latviešu valodās. 2. pamatskolas audzēkņi ar interesi klausījās pasniedzējā un priecājās par apgūtajiem valodas pamatelementiem.

Gētes institūtu pārstāvēja Filips Kaizers, kurš dotajā brīdī studē ekonomiku un krievu filoloģiju Latvijas Universitātē. Filips Latvijā ir Erasmus studentu apmaiņas programmas ietvaros un paralēli zināšanu iegūšanai līdzdarbojas arī institūta rīkotajos pasākumos.

Filips atzīst, ka vācu valoda ir sarežģīts mācību priekšmets: „Sākumā ir grūti iemācīties, taču, apgūstot šo valodu, nākotnē ir daudz vienkāršāk iemācīties gandrīz visas skandināvu valodas. Gan norvēģu, gan zviedru un dāņu valodas ir līdzīgas vācu valodai, tāpēc cilvēks, kas skolā mācījies vācu valodu, vieglāk apgūst arī skandināvu valodas.”

Tagadējiem 5. klases skolēniem nākošgad būs jāveic nopietna izvēle starp vācu un krievu valodu, ko mācīties līdz 9.klasei. Skolas vācu un angļu valodas skolotāja Laura Virza iedrošina izvēlēties tieši vācu valodu: „Latvijā ir tāda situācija, ka krievu valoda tiek izmantota pietiekami plaši un bieži, tāpēc to skolēniem ir relatīvi vieglāk apgūt, taču ne vienmēr vieglākais variants ir tas labākais. Iesaku skolēniem izvēlēties mazliet grūtāko vācu valodu, kuras pārzināšana var nākotnē pavērt dažādas iespējas tieši Eiropas Savienībā.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: