Pie otrā panākuma Latvijas futbola virslīgas turnīrā tikuši FK "Ventspils" spēlētāji, kas savā laukum;a divas reizes nonāca zaudētājos ar divu vārtu starpību pret čempioni Daugavpils Daugavu, tomēr prata izcīnīt panākumu 4:3.

Bālais čempionu sniegums sezonas atklāšanas spēlē par cīņas favorīti padarīja „Ventspili”, kas cīņu iesāka tādā pašā sastāvā kā uzvarēto maču pret jelgavniekiem. Daugavpiliešu rindās Virslīgā debitēja Igors Savčenkovs, Seržiu Žapalau, bet pamatsastāvā japāņa Izukas vietā devās Vladimirs Volkovs.

Pirmajās minūtēs abas komandas centās izveidot pa kādam uzbrukumam līdz 9. minūtē radās pirmā bīstamā situācija – Žigajeva viltīgo sitienu no zem vārtu pārliktņa ar pūlēm izvilka Nerugals. Jau pēc divām minūtēm Žiga vēlreiz sita no distances, bet garām vārtiem. 15. minūtē vienu no daudzajām standartsituācijām vārtu guvumā pārvērta viesi. Kovaļovs izpildīja centrējumu soda laukumā, kur neviens no futbolistiem bumbai nepieskārās un tā ielidoja vārtos!

Ventspilnieki sāka uzbrukt vairāk, bet, atskaitot Vladislava Kozlova neprecīzo sitienu ar galvu pēc Timofejeva centrējuma, neko bīstamu neizveidoja. „Daugava” atbildēja ar vārtus nesošu pretuzbrukumu, kuru no nelielas distances noslēdza Žapalau. „Ventspils” pēdējās trīs puslaika minūtēs varēja izcelties divreiz, bet lielisks vārtos bija Nerugals.

Ko neizdevās paveikt pirmā puslaika izskaņā, to izdevās otrā sākumā. Jurijs Žigajevs atspēlēja bumbu Simonam Pauļus, kura sitiens ne bez veiksmes un rikošeta palīdzības atrada ceļu „Daugavas” vārtos – 1:2. Daugavpilieši aktivizējās, bet pamazām arvien izteiktāk iniciatīvu pārņēma mājinieki. 60. minūtē ar labu tālsitienu izcēlās Eduards Suhanovs, bet bumba lidoja nedaudz garām vārtiem.

Līdzīgi kā pirmajā puslaikā ventspilnieki daudz kontrolēja bumbu, tomēr Nerugala vārtus apdraudēja reti. 76. minūtē mājinieki tika šokēti, kad Stenlijs Ibe pretuzbrukumā atrada soda laukumā Kovaļovu, kuru nopļāva Uvarenko. Piešķirto 11 metru soda sitienu ļoti pārliecinoši realizēja Sokolovs! Viesu prieki gan nebija ilgi, jo jau pēc divām minūtēm uz maiņu uznākušais Turkovs ar skaistu sitienu panāca 2:3!! Tas gan vēl bija tikai sākums...

83. minūtē pēc stūra sitiena izpildes bīstami uzsita Kaspars Dubra, bet nedaudz garām labajam vārtu stūrim. Tas gan nekas, jo jau pēc minūtes tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens, bet šoreiz uz Daugavpils vārtiem – pēc tālas partnera piespēles Turkovs ielauzās soda laukumā, kur uz pārkāpumu izprovocēja Nerugalu. Žigajevs savu iespēju izmantoja aukstasinīgi, pendeles izpildīšanā neatpaliekot no Sokolova.

87. minūtē laukumā devās „Daugavas” veterāns Mihails Ziziļevs, kuram tā bija 400. spēle Virslīgā! Nosvinēt jubileju viņam gan neizdevās, jo laukumu nācās pamest ar nokārtu galvu. Kompensācijas laikā vēlreiz iekrita daugavpiliešu aizsardzība, dodot iespēju Žigajevam nokārtot sev dubli, bet komandai sensacionālu uzvaru - 4:3!

Fantastiska cīņas izskaņa, kas ventspilniekus izvirza turnīra tabulas galvgalī.

Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: