Pēc tam, kad Ventspils pašvaldība ieviesusi dotāciju skolēnu ēdināšanā, Ventspils skolās par 57% pieaudzis to skolēnu skaits, kuri skolu ēdnīcās ēd kompleksās pusdienas, informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspils pašvaldība pagājušā gada rudenī piešķīra papildu finansējumu komplekso pusdienu daļējai apmaksaiVentspils vispārizglītojošo skolu Ventspils skolēniem, kā rezultātā kompleksās pusdienas skolu ēdnīcās kļuva par 40 santīmiem lētākas.

"Jāsaka, ka tas ir devis labus rezultātus. Komplekso pusdienu ēdāju skaits ir pieaudzis par 57%, un aptvērums šobrīd ir 42%. Tas norāda, ka komplekso pusdienu cenas pieejamība ģimenei ir noteicošs faktors, lai skolnieks ēstu šīs kompleksās pusdienas," informēja Lembergs.

Ņemot vērā labos rezultātus, dome no šī gada aprīļa nolēmusi dotācijas apjomu vienai ēdienreizei palielināt vēl par 10 santīmiem - līdz 50 santīmiem. "Ceram, ka tas vēl vairāk uzlabos situāciju, un jau nākamajā mācību gadā analizēsim kādi ir rezultāti," piebilda Lembergs. 

"Īpaši iepriecina tas, ka 5.-9.klašu grupā šis komplekso pusdienu ēdāju skaits ir pieaudzis visstraujāk. Ja 2012.gada septembrī kompleksās pusdienas ēda tikai 77 skolēni, tad 2013.gada martā tie bija jau 449 - pieaugums šajā vecuma grupā ir sešas reizes," informēja Lembergs.

Ka ziņots, no 2012.gada 1.septembra Ventspils pašvaldība noteica komplekso pusdienu cenu viena skolēna ēdināšanai: 1.-4.klašu skolēniem - Ls 1,20 dienā un 5.-12.klašu skolēniem - Ls 1,40 dienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: