Šodien Ventspils Rātslaukumā plkst. 14 notiks ceļojošas informatīvās instalācijas "Rīta zvaigzne" atklāšana, informēja instalācijas radošās komandas pārstāvis Aigars Bikše.

Informatīvā instalācija "Rīta zvaigzne" ir mākslinieku veidota radoša, ceļojoša platforma, kas ietver īpašu vizuālās mākslas izstādi "Tīrkultūra", kurā eksponēti 12 Latvijā dzīvojošu mazākumtautību autoru mākslas darbi, kas tapuši dažādos stilos un tehnikās - gleznošana, tēlniecība, lietišķā māksla u.c.

Izstādes "Tīrkultūra" mērķis ir plašākai sabiedrībai demonstrēt Latvijas sabiedrības etnisko daudzveidību un radošumu, iedvesmot sabiedrību uz kultūru dialogu un mijiedarbību, kā arī ieinteresēt un veicināt cilvēku izpratni par etniskajām kopienām, kuras dzīvo mums līdzās.

Darbu autori pārstāv krievu, baltkrievu, ukraiņu un romu tautību, un tos vienojošais elements ir mākslinieku piederība Latvijas kultūrvidei. Projekta nosaukums un vizuālais koncepts ir balstīts uz stāstu par rīta zvaigzni jeb ausekli - laimes, kārtības, auglības un aizsardzības simbolu, kas ir kopīgs daudzām tautām.

"Rīta zvaigznes" atklāšanas pasākumā klātesošie varēs vērot ielu teātra stilistikā veidotu performanci "Rīta zvaigznes deja". Performances pamatā ir stāsts par Venēru - zvaigzni, kas pirmā parādās vakarā un pēdēja noriet, četru gadu ciklā apejot visas debespuses. Performances galvenais elements - 3 dejotāji un to ietērps, kas simbolizē dažādu tautību līdzāspastāvēšanu un vienotību kā Latvijā, tā Eiropā.

"Rīta zvaigznes deja" atklās informatīvās instalācijas "Rīta zvaigzne" izstādi.

Informatīvā instalācija "Rīta zvaigzne" apceļos desmit Latvijas pašvaldības un katrā no tām būs apskatāma desmit dienas. Apmeklētājiem būs iespēja atstāt savas atsauksmes viesu grāmatā, kā arī saņemt piemiņas pastkarti.

"Rīta zvaigzne" Ventspilī būs skatāma līdz 11. aprīlim.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: