Baltijas Basketbola līgas otrajā pusfinālā, kas ceturtdien risināsies Ventspilī, laukuma saimniekiem nepieciešams apspēlēt “Kalev/Cramo” vismaz ar četru punktu pārsvaru, turklāt tieši tādi paši nosacījumi bija, lai BK “Ventspils” pārvarētu ceturtdaļfinālu. Spēle Ventspilī sāksies pulksten 17.30.

Ceturtdaļfināla pirmajā mačā ventspilnieki Šauļos piedzīvoja neveiksmi 78:81, kas nozīmēja, ka mājās nepieciešama uzvara ar vismaz četru punktu pārsvaru, ko arī izdevās sarūpēt, izcīnot panākumu 87:80. Pēc Tallinas spēles situācija ir identiska – viesos neveiksme ar -3, mājās vajag vismaz +4. Kā Lietuvā, tā Igaunijā svaru kausus sev par labu varēja noliekt arī BK “Ventspils”, taču galotnē nedaudz pietrūka. Taču ne tik daudz, lai situācija pirms atbildes spēles izskatītos bezcerīga. Vietā būtu atcerēties, ka igauņi ceturtdaļfinālu sāka ar graujošu panākumu savā laukumā, leišu “Pieno zvaigždes” sasitot 71:54.

BK “Ventspils” savā izbraukuma spēlē Tallinā, salīdzinājumā ar “Pieno zvaigždes” gan vairāk sameta, gan mazāk ielaida, tā kā komandai kopumā bija sanācis veiksmīgāk atrast pretlīdzekļus Igaunijas kluba spēlei. Pat neskatoties uz to, ka, piemēram, cīņu par atlēkušajām bumbām mājinieki uzvarēja pārliecinoši – 44:31. Laukuma saimnieku torņi Ilegars un Fals ar vairākiem iespaidīgiem blokiem iedzina pamatīgu cieņu viesiem, kas arvien retāk veidoja uzbrukumus uz grozu apakšu, lai gan vairākas epizodēs pierādījās, ka spēlējot pacietīgāk un viltīgāk, arī šos torņus var nolikt pie vietas. Diemžēl arī pēc “Kalev” spēlētāju nesekmīgajiem metieniem ventspilniekiem dažkārt pietrūka nekaunības, lai atkarotu bumbu, kas, protams, apgrūtināja pakaļdzīšanos.

Ventspilnieki labāk realizēja divpunktu metienus, kas nozīmē, ka cīņa pie sava groza varēja būt gandrīz vai izšķirošais faktors Tallinas mačā. Turklāt pa galam slikti tajā klājās ar tālmetieniem – mērķi sasniedza 6 no 21 metiena, bet ne reizi tīkliņā netrāpīja uzreiz vairāki ventspilnieku snaiperi. Tā kā pielikt vajadzīgs ne tikai pie groziem, bet arī pie perimetra. Ja arī šoreiz nesanāks biežāk apspēlēt “Kalev” garos, metieni no distances tiešām var izrādīties nozīmīgi. Jāpiebilst, ka BK “Ventspils” pirmajā mačā nepiedalījās Sandis Valters, kuram Ventspilī būtu jāspēlē.

Gluži tāpat kā pēc spēles Šauļos, optimismu arī šoreiz nezaudē ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers: “Priekšā ir vēl 40 minūtes mūsu laukumā un domāju, ka varam cerēt uz pozitīvu iznākumu, jo izbraukuma mačā esam labi pastrādājuši. Vienmēr jau gribas, lai komanda nospēlē labāk, bet šoreiz galvenais ieguvums ir tas, ka viss izšķirsies atbildes spēle. Protams, apzināmies, ka uzvarēt nebūs viegli, jo “Kalev” ir laba komanda.”

Igaunijas galvaspilsētā komandai nepieciešamākajā brīdī par sevi atgādināja arī sestais spēlētājs – līdzjutēji – palīdzot komandai veikt iespaidīgu izrāvienu. Lai gan
spēle Ventspilī sākas nedaudz neierastā laikā pulksten 17.30, jācer, ka basketbola atbalstītāji pratīs sakārtot savus darbus tā, lai uz pussešiem vakarā jau būtu gatavi palīdzēt komandai. Izslēgšanas mačos bieži vien svarīgas nianses, bet līdzjutēju atbalsts ir gandrīz vai svarīgākā no tām.

bkventspils.lv

Foto:delfi.ee

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: