20. martā notiks «Ventspils ēnu diena ekonomikā un pārvaldē», kuru organizē Ventspils Ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Oļegs Mihailovs kopā ar Ventspils pilsētas domi un Izglītības pārvaldi.

Pasākuma mērķi ir paplašināt un pilnveidot vidusskolēnu zināšanas un prasmes ekonomikas jomā, popularizēt Ventspils pilsētas un Ventspils uzņēmējdarbības vidi, attīstīt uzņēmēju un skolu sadarbības iespējas, ka arī iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties karjeras izaugsmei un nodarbinātībai.

 

Pasākuma dalībnieki ir Ventspils pilsētas vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu skolēni (10.-12. kl.), kas mācās ekonomiku un biznesu, Ventspils pašvaldība un pašvaldības kapitālsabiedrības, pilsētas uzņēmumu augstākās pārvaldes līmeņa darbinieki.

 

Skolēni pieteikušies būt par „ēnām” Ventspils pilsētas domē, PSIA „Ventspils reiss”, PSIA „Ūdeka”, PSIA „Ventspils nekustamie īpašumi”, PSIA „Ventspils siltums”, SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, AS „Ventspils Grain Terminal”, AS „Kālija parks”, AS „Ventamonjaks”, AS „Ventbunkers”, SIA „Noord Natie Ventspils termināls”, SIA „Ventspils naftas termināls”, Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Swedbank un SEB bankas Ventspils filiālēs, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, „Ventspils Elektronikas fabrikā”, Ventspils Augstskolā, „Bucher Schoerling Baltic”, „Dendrolight Latvija”, „Malmar Sheet Metal”, OC Ventspils, Ventspils metināšanas rūpnīcā un citos uzņēmumos.

 

Pēc pasākuma dalībnieki tiksies ar pasākuma organizētājiem un uzņēmējiem, tikšanās laikā skolēniem būs iespēja iepazīstināt ar savu pieredzi un izteikt savus viedokļus par Ventspils „ēnu dienu” ekonomikā un pārvaldē.

 

Pēdējos gados gan mūsu pilsētā un Latvijā ir populāra "Ēnu diena” – informatīvi izglītojošs pasākums, kas piedāvā skolēniem iespēju kļūt par valsts un pašvaldību atbildīgo amatpersonu, uzņēmumu un citu organizāciju darbinieku, mākslinieku un pazīstamu cilvēku novērotāju, pavadīt ar viņiem darba dienu un iepazīties ar viņu darba pienākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: