9. aprīlī plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centrā notiks pantomīmas programma "Grāmatas bez vārdiem", kuru uzvedīs starptautiski pazīstamais spāņu pantomīmas meistars Karloss Martiness (Carlos Martínez).

Programmas "Grāmatas bez vārdiem" darbība notiek bibliotēkā. Mākslinieks izvēlas grāmatas un atradis vienu vai citu lēnām pazūd bezgalīgajos grāmatu plauktos. Pēkšņi iedomātais teksts un burti pārvēršas kustībā un darbībā. Mīma ķermenis un rokas sāk attēlot grāmatu varoņus. Zināmi un nezināmi tie uznāk uz skatuves. Kā Šerloks Holms atrisināja komplicētu notikumu? Kā sauca Dona Kihota palīgu? Bibliotēkā mākslinieks ļauj mums iejusties gan literatūras varoņos, gan palīdz mums ieraudzīt mūsu ikdienas aktivitātes.

Karloss Martiness dzimis 1955. gadā Spānijā, un liktenis viņu uz mūžu saistījis ar žestu valodu. 1980. gadā Karloss uzsāka mācības pantomīmas skolā Taller de Mimi y Teatro, vēlāk mācījās dramatisko mākslu skolā El Timbal. No 1982. līdz 1987. gadam turpināja studijas, bet kopš 1986. gada strādā kā profesionāls aktieris - mīms. 30 gadu garumā viņš ir spodrinājis savu arodu, lai brīvi un viegli sazinātos visā pasaulē – teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Savukārt izsmalcinātā tehnika ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus. Karloss sevī apvieno Vidusjūras garu un humoru, ritmiski atklājot uzvedināšanas un provokāciju pasauli. Aktiera spāniskais šarms un humors ļauj viņu saprast jebkurā kultūrā un tautā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: