Lietavas un pērkona negaiss Latviju pāršalc arvien biežāk. Tas traucē uztvert televīzijas signālu, bet dekoderi iziet no ierindas.

Cilvēki sūdzas, gan par Viasat, gan par citu satelīttelevīzijas pakalpojumu sniedzēju slikto kvalitāti lietus laikā. Kā parādās lietus, tā attēls sāk raustīties, parādās kubiki uz ekrāna un attēls faktiski nav baudāms pilnīgi visiem kanāliem.

Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons skaidro, ka lietus un negaisa laikā televīzijas signāla traucējumi veidojas biezās mākoņu segas dēļ, kas traucē satelīta signāla uztveršanu. Viņš gan uzsver, ka šādos laika apstākļos signāla problēmas var rasties ne tikai satelīttelevīzijas lietotājiem, bet arī citiem TV pakalpojumu nodrošinātājiem, jo, neatkarīgi no pieslēguma veida, signāls primāri tiek saņemts no satelīta un pēc tam novirzīts pa kabeļiem.

Laika apstākļu radītie signāla traucējumi ir ārpus operatora ietekmes, līdz ar to, atbilstoši līguma nosacījumiem, atlaides abonēšanas maksai vai citāda veida kompensācija šādos gadījumos netiek piemērota. Tāpat Ermansons atgādina, ka negaisa laikā speciālisti iesaka izslēgt visas mājoklī esošās elektroierīces, tostarp televizoru un uztvērēju, lai izvairītos no iespējamiem zibens radītiem ierīču bojājumiem.

Zibens nereti sabojā arī dekoderus, taču arī šo ierīču sabojāšanu, iekārtu ražotāji un ierīču izsniedzēji nekompensē. Lattelecom sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite informē: ja dekoders nedarbojas ražotāja kļūdas dēļ, Lattelecom tos iedzīvotājiem nomaina bez maksas, atbilstoši garantijas noteikumiem. Savukārt, ja ierīce ir bojāta klienta vainas dēļ, tai skaitā, ja klients negaisa laikā to nav atvienojis no strāvas, tad viņam pašam ir jāuzņemas nosegt bojātās iekārtas nomaiņas izmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: