Sestdien pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukumā savā laukumā spēlēs BK "Ventspils" basketbolisti, kas Baltijas Basketbola līgas mačā uzņems Igaunijas klubu "Rapla". 

Pirmajā abu komandu mačā Raplā ventspilnieki svinēja graujošu uzvaru 93:54, bet labākais punktu guvējs uzvarētāju rindās bija Mārtiņš Laksa – 19. Igaunijas klubam tas nebūt nebija vienīgais nopietnais zaudējums Baltijas līgā. Piecos mačos "Rapla" izcīnījusi vienu uzvaru, vidēji mačā gūstot 65,4 punktus un ielaižot 87,8. Pirms viesošanās Ventspilī Igauņi aizvadīs maču Palangā, tā kā šīs statistika mainīsies, taču nav šaubu, ka mača favorīti tik un tā būs ventspilnieki. To arī pārliecinoši derētu pierādīt laukumā.
 
Roberta Štelmahera padotie BBL A grupā izcīnījuši septiņas uzvaras tik pat mačos un ir viena no trim līgas komandām, kas vēl nav iedzīvojušās zaudējumos. Perfekti spēlēt turpina arī "Prienai" (8/0) un "Pieno Zvaigzdes" (6/0). Bez mača ar "Rapla" ventspilniekiem pirmajā posmā atlikuši vēl divi mači – savā laukumā divas reizes jāuzņem Kazahstānas "Barsy". Jāpiebilst, ka gan igauņi, gan kazahi saglabā cerības iekļūt nākošajā kārtā (jātiek grupas četru labāko komandu skaitā), bet BK "Ventspils" un arī "Siauliai" (5/2) basketbolisti to jau nodrošinājuši.
 
Tiesa, mazsvarīga nav arī izcīnītā vieta pirmajā posmā, jo grupas uzvarētāji otrajā posmā spēles ar citu grupu 2., 3., un 4. vietas ieguvējiem. Tāpēc būtu ne tikai patīkami, bet arī svarīgi turpināt uzvaru sēriju arī šajā turnīrā. Lai būtu pilnīgi droši par to, ka no pirmās vietas grupā neviens vairs neizstums, ventspilniekiem pietiktu ar vienu uzvaru, taču lieliska dāvana pašiem sev un līdzjutējiem būtu gadu noslēgt bez zaudējumiem Baltijā.
 
Komanda no Raplas spēle bez leģionāriem, iztiekot tikai ar pašmāju basketbolistiem, kas Igaunijas čempionātā līdz šim ļāvis uzvarēt piecās no desmit mačiem. Arī Latvijas līdzjutējiem noteikti būs pazīstams uzbrucēja Andre Perna vārds – bijušais Igaunijas izlases un Tallinas "Kalev" spēlētājs tagad ir viens no "Rapla" līderiem. Gan nacionālajā čempionātā, gan Baltijā 35 gadus vecais basketbolists ir komandas otrais labākais punktu guvējs (11,3 ; 9,4), kā arī viens no labākajiem cīnītājiem pie groziem. Rezultatīvākais vīrs abos turnīros ir saspēles vadītājs Raits Lāne, kurš ir arī vienīgais komandas spēlētājs, kurš BBL mačā vidēji gūst desmit un vairāk punktu (11,3). 19 gadus vecais aizsargs ir arī labākās piespēlētājs komandā.
 
Mača sākums pulksten 17. Starp citu, Raplas komanda Ventspilī viesosies pirmo reizi.
 
bkventspils.lv
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: