Novembra pēdējās dienās par sevi liks manīt ziema, un arī decembris šogad solās būt ar ziemai raksturīgiem laika apstākļiem.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, līdz Ziemassvētkiem gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā gaidāma zem 0 grādu atzīmes, līdz ar to visā Latvijā valdīs sals.

Decembris ir pirmais ziemas mēnesis, un laika prognozes nākamajām dienām liecina, ka pakāpeniski kļūs aukstāks, līdz ar to laika apstākļi būs arvien vairāk ziemai atbilstoši.

Naktī uz otrdienu, arī otrdien dienā lietus Latvijas ziemeļaustrumos pakāpeniski sāks pāries slapjā sniegā un sniegā, bet pārējā teritorijā vēl aizvien būs gaidāms lietus.

Gaisa temperatūra novembra pēdējās dienās gaidāma lielākoties no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem, nakts stundās līdz 0, plus 7 grādiem dienā.

Savukārt brīvdienās jeb decembra pirmajās dienās būs gaidāmi mainīga rakstura nokrišņi - lietus un slapjš sniegs pāries sniegā, jo gaisa temperatūra pakāpeniski sāks pazemināties. Vēl naktī uz 1. decembri gaisa temperatūra pamatā būs gaidāma 0, plus 4 grādu robežās, bet dienas beigās tā jau pazemināsies zem 0 grādu atzīmes, naktī uz 2. decembri tā jau noslīdēs līdz 0, mīnus 5 grādiem visā teritorijā. Arī dienas laikā, turpinoties auksta gaisa ieplūšanai, ievērojama temperatūras paaugstināšanās nenotiks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: