Vēl nebijis loms trāpījies pieredzējušajam makšķerniekam Jurijam Bolgarovam, kurš, no krasta ķerot jūrā butes, tika pie piecām mencām.

Ar makšķerēšanu Jurijs Bolgarovs nodarbojas jau sen, bet pēdējos piecus gadus arī ar bušu ķeršanu no krasta. Šoreiz viņš bija devies uz jūru nedaudz aiz pilsētas robežas Užavas virzienā un pavadīja tur astoņas stundas. Protams, veiksmīgais loms bija viens no iemesliem tik ilgai makšķerēšanai. Divas makšķeres bija aprīkotas ar 0.33 un 0.30 diametra makšķerauklu, trim āķiem un 230 gramiem svina, bet zivis tika vilinātas ar brētliņu gabaliņiem.

«Pa kādai mencai laiku pa laikam trāpās, ir bijušas arī divas, bet piecas vienā reizē noķēru pirmo reizi,» stāsta makšķernieks. Interesanti, ka tas ir arī maksimālais atļautais skaits, tas ir, ja āķa galā būtu trāpījusies vēl kāda menca, kādu no tām nāktos atlaist atpakaļ jūrā. Tiesa, bijis arī sestais loms, taču tas aizgājis ar visu āķi. «Laikam jau aukla izrādījās brāķis, jo pirkta tā ir pavisam nesen un šādu zivi tai vajadzētu izturēt,» spriež Bolgarovs. Veiksmīgākajā piegājienā pie vienas makšķeris bija pieķērušās divas butes un viena menca, un arī šāda kombinācija makšķerniekam gadījusies pirmo reizi. Lielākā no zivīm svērusi 1,640 kilogramus, bet vēl divas bijušas ap kilogramu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: